Dairy News
Tejipari Hírek 2023/VII
Kutatási eredményeinkről és természetes élelmiszeripari összetevőkről tudhat meg többet. Az MTKI hírei mellett a Sajtószemle szakaszban tejipari híreket olvashat különféle portálokról. Ha jogszabályokról naprakész információkra van szüksége, kérjük keresse fel a kormány hivatalos oldalait.
MTKI Hírei
Honnan kapja a sajt a színét?
Az élelmiszeriparban a színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó termékek közül gyakran nyúlunk azokhoz, amelyeknek erőteljesebb a színük.
A fermentációs eljárással előállított korszerű oltóenzimek előnyei
Az ember történelmében több évezredes hagyománya van a sajtkészítésnek, melynek kulcsfontosságú segédanyaga az édes alvasztáshoz szükséges oltóenzim.
Új kutatóközpontot épít a tejkísérleti intézet
Új kutatás-fejlesztési és innovációs központot, kísérleti üzemet és laboratóriumot épít a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Mosonmagyaróváron.
Fermentált élelmiszerek és probiotikus baktériumok
A fermentált élelmiszerek és italok évezredek óta léteznek, de az egészséges életmódot és természetes termékeket kereső fogyasztók megújult érdeklődésének örvendenek.
A megfelelő sajt a megfelelő ütemben
A sajt érése felgyorsítható, hogy gyorsabban piacra kerülhessen, vagy lelassítható, hogy tovább álljon a polcon. Ez természetes módon történik, de ehhez tudomány kell.
Tőgygyulladást okozó algák a tejben
A tejelő szarvasmarhák Prototheca algafajokkal történő fertőződése világszerte növekvő tendenciát mutat.
A jó baktériumok fontos szerepe mikrobiomunkban
A mikrobiom a baktériumok és más mikrobák ökoszisztémája, amelyek rajtunk és bennünk élnek, és segítenek támogatni és fenntartani egészségünket.
Zöld tea a fenntarthatóság jegyében
A zöld tea világszerte népszerű összetevője az étrend-kiegészítőknek, meleg és hideg italoknak és a testápolási termékeknek.
MATCHA – a japán teaszertartás teája
A „legzöldebb zöld tea” az egyetlen tea, amelyet vízzel elkeverve teljes egészében megiszunk. Élénkzöld színét a magas klorofilltartalomnak köszönheti.
Egészséges bélrendszerrel az egészséges immunrendszerért
A stresszes életforma, az egészségtelen táplálkozás és az antibiotikumok túlzott alkalmazása idővel csökkenteni fogják a bélmikroflóra sokszínűségét.
Az új F-DVS ® Pure Appeal™ kultúra csökkenti a sajtok barnulását
Az egyre növekvő kereslet a pasta filata termelésére is katalizátorként hat, amely a legnagyobb, leggyorsabban növekvő szegmens a sajtgyártáson belül.
Biológiailag aktív peptidek a tejben
A szerzők dolgozatukban rövid szakirodalmi áttekintést adnak a tejben megtalálható biológiailag aktív peptidekről és az egészség megőrzésében, az egyes betegségek megelőzésében játszott esetleges szerepükről.
Mikroszkopikus algák okozta tőgygyulladás
A környezetben megtalálható mikroszkopikus algák (a protothecák) által okozott megbetegedésekről már a múlt század közepén beszámoltak.
Rövid összefoglaló a Saccharomyces Boulardii CNCM I-1079 törzsünkről
Rövid összefoglaló a Saccharomyces Boulardii CNCM I-1079 azonosítóval ellátott törzsünkről.
Lallemand Bio Ingredients inaktivált élesztőt tartalmazó termékcsalád
Az Engevita® termékek prémium, teljes értékű, tenyésztett, inaktivált tápanyagélesztők, ideálisak közvetlen fogyasztásra természetes étrend-kiegészítőként vagy funkcionális élelmiszer-összetevőként.
Nézzen körül webshopunkban!
Termékportfóliónk egy részét webshopunkban KISTERMELŐK RÉSZÉRE is rendelkezésre bocsátjuk.
Olyan neves természetes élelmiszeripari összetevőket és adalékanyagokat gyártó cégeket képviselünk, amelyek hozzánk hasonlóan minden vonatkozásban elkötelezettek az egészséges és biztonságos élelmiszerek előállítása iránt.