Az MTKI Kft. kezdeményezésére létrejött a „MILKCHECK” hálózat
Lengyel, cseh, szlovák és magyar tejkutató intézetek összefogásával létrejött a „MILKCHECK” hálózat, egy makrorégiós együttműködési hálózat.
A hagyomány és a kiválóság találkozása
Az Ujhelyi Imre díj, idén egy kivételes sajtmesterhez, Takaró Lajoshoz került.
Az intelligens gazdálkodás új korszaka
A technológiai lehetőségek széles tárháza csak az egyik oldala az éremnek.
Szakmai látogatóként részt vettünk a SIRHA rendezvényén
Az esemény Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása.
Agroexpo kiállítás a törökországi Izmirben
Az MTKI Törökországban, a 2024. január 30-február 4. között megrendezett nemzetközi Agroexpo kiállításon tejipari technológiákkal, az Intézet kutatás-fejlesztési eredményeivel jelent meg.
Aflatoxinok a tejben
A globális felmelegedés kihat a mezőgazdaságra, így az élelmiszer- és takarmány biztonságra is.
A hideg mikroszűrés alkalmazásának előnyei
Az MTKI Kft. membránszeparációs területen végzett kutatásai évtizedekre nyúlnak vissza.
Agroexpo 2024
2024. január 30 – február 3. között kerül megrendezésre Izmirben a 19. Agroexpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Vásár.
Mikulás ünnepség
Közel 30 év után újra Mikulás ünnepséget rendezett a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.
Honnan kapja a sajt a színét?
Az élelmiszeriparban a színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó termékek közül gyakran nyúlunk azokhoz, amelyeknek erőteljesebb a színük.
A fermentációs eljárással előállított korszerű oltóenzimek előnyei
Az ember történelmében több évezredes hagyománya van a sajtkészítésnek, melynek kulcsfontosságú segédanyaga az édes alvasztáshoz szükséges oltóenzim.
A tejtermelés szerepe a klímaváltozásban
A tejtermelésen belül az ÜHG-k kibocsátása számos tevékenységből eredhet, amelyek „a bölcsőtől a sírig” terjednek (azaz a takarmányozástól a hulladékkezelésig).
A joghurt, mint az egészséges életmód része
Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek, mint a fehérjék és tápanyagok fontos forrásai felé, és fogyasztják a tejtermékeket mindennapos szokásként naponta több alkalommal.
Tejfehérje frakciók és genetikai variánsainak vizsgálata
Napjainkban mind a tejtermelők, mind pedig a fogyasztók részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az úgynevezett A2-tejek iránt.
A joghurt, mint az egészséges életmód része
Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek, mint a fehérjék és tápanyagok fontos forrásai felé, és fogyasztják a tejtermékeket mindennapos szokásként naponta több alkalommal.
Nézzen körül webshopunkban!
Termékportfóliónk egy részét webshopunkban KISTERMELŐK RÉSZÉRE is rendelkezésre bocsátjuk.
Olyan neves természetes élelmiszeripari összetevőket és adalékanyagokat gyártó cégeket képviselünk, amelyek hozzánk hasonlóan minden vonatkozásban elkötelezettek az egészséges és biztonságos élelmiszerek előállítása iránt.