Presztízs Innovációs Díjban részesült az MTKI Kft.
Győr-Moson-Sopron vármegye gazdaságát reprezentálja a Presztízs díj, az idei Innovációs Díjat az MTKI Kft. érdemelte ki.
Győr-Moson-Sopron vármegye gazdaságát reprezentálja a Presztízs díj, az idei Innovációs Díjat az MTKI Kft. érdemelte ki.
Az MTKI Kft. nagysikerű partnertalálkozó keretében köszönte meg együttműködő és üzleti partnereinek a közös munkát.
A látogatással egyben együttműködési megállapodást írt alá az MTKI és a Csádi Élelmiszerminőség-ellenőrzési Központ Mosonmagyaróváron.
Az MTKI a tevetejjel kapcsolatos kutatásait 2012-ben kezdte meg egy dubai, tevetej alapú termékek előállítására szakosodott céggel együttműködésben.
Az MTKI széles portfóliójának egyik legjelentősebb szegmensét a tudományos és gyakorlatorientált kutatás-fejlesztés és innováció jelenti.
A 32. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága sikeres innovációnak minősítette a MATE égisze alá tartozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. fejlesztését.
A technológiai lehetőségek széles tárháza csak az egyik oldala az éremnek.
Az esemény Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása.
Az MTKI Törökországban, a 2024. január 30-február 4. között megrendezett nemzetközi Agroexpo kiállításon tejipari technológiákkal, az Intézet kutatás-fejlesztési eredményeivel jelent meg.
A globális felmelegedés kihat a mezőgazdaságra, így az élelmiszer- és takarmány biztonságra is.
Az MTKI Kft. membránszeparációs területen végzett kutatásai évtizedekre nyúlnak vissza.
2024. január 30 – február 3. között kerül megrendezésre Izmirben a 19. Agroexpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Vásár.
Közel 30 év után újra Mikulás ünnepséget rendezett a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.
Az élelmiszeriparban a színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó termékek közül gyakran nyúlunk azokhoz, amelyeknek erőteljesebb a színük.
Az ember történelmében több évezredes hagyománya van a sajtkészítésnek, melynek kulcsfontosságú segédanyaga az édes alvasztáshoz szükséges oltóenzim.
A tejtermelésen belül az ÜHG-k kibocsátása számos tevékenységből eredhet, amelyek „a bölcsőtől a sírig” terjednek (azaz a takarmányozástól a hulladékkezelésig).
Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek, mint a fehérjék és tápanyagok fontos forrásai felé, és fogyasztják a tejtermékeket mindennapos szokásként naponta több alkalommal.
Napjainkban mind a tejtermelők, mind pedig a fogyasztók részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az úgynevezett A2-tejek iránt.
A Codex Alimentarius szerint a joghurt olyan savanyított tejtermék, mely Streptococcus thermophilus és Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus szinbiotikus baktériumtörzsek által fermentált tej felhasználásával készül.
A MTKI és a Természettudományi Kutatóközpont 2022. június 17-én SAFEMILK „Innovative technology in milk safety” címmel közös projekt rendezvényt szervezett.
Új kutatás-fejlesztési és innovációs központot, kísérleti üzemet és laboratóriumot épít a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Mosonmagyaróváron.
A fermentált élelmiszerek és italok évezredek óta léteznek, de az egészséges életmódot és természetes termékeket kereső fogyasztók megújult érdeklődésének örvendenek.
A sajt érése felgyorsítható, hogy gyorsabban piacra kerülhessen, vagy lelassítható, hogy tovább álljon a polcon. Ez természetes módon történik, de ehhez tudomány kell.
A tejelő szarvasmarhák Prototheca algafajokkal történő fertőződése világszerte növekvő tendenciát mutat.
A mikrobiom a baktériumok és más mikrobák ökoszisztémája, amelyek rajtunk és bennünk élnek, és segítenek támogatni és fenntartani egészségünket.
A zöld tea világszerte népszerű összetevője az étrend-kiegészítőknek, meleg és hideg italoknak és a testápolási termékeknek.
A „legzöldebb zöld tea” az egyetlen tea, amelyet vízzel elkeverve teljes egészében megiszunk. Élénkzöld színét a magas klorofilltartalomnak köszönheti.
A stresszes életforma, az egészségtelen táplálkozás és az antibiotikumok túlzott alkalmazása idővel csökkenteni fogják a bélmikroflóra sokszínűségét.
Az egyre növekvő kereslet a pasta filata termelésére is katalizátorként hat, amely a legnagyobb, leggyorsabban növekvő szegmens a sajtgyártáson belül.
A szerzők dolgozatukban rövid szakirodalmi áttekintést adnak a tejben megtalálható biológiailag aktív peptidekről és az egészség megőrzésében, az egyes betegségek megelőzésében játszott esetleges szerepükről.
A végére értél
A végére értél