Snack

TERMÉSZETES SZÍNEZÉKEK

A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának.

Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett választéka a nagy teljesítményű színező adalékanyagoknak, melyeket természetes nyersanyagokból vontak ki és izoláltak. E-számos színezékeink lehetővé teszik a pontos színcélok elérését, illetve megfelelnek az EU előírásoknak, tehát jogszabályban meghatározott feltételekkel használhatóak. Választékunk lefedi a teljes színskálát (vörös, rózsaszín, lila, sárga, narancssárga, zöld, barna, fekete, stb.).

SZÍNEZŐ ÉLELMISZEREK

Természetes, E-számoktól mentes színező élelmiszer családunk a VegeBrite™. A választékban található színező élelmiszerek gyümölcsök, zöldségek, ehető virágok és algák koncentrátumából készülnek. A VegeBrite™ termékcsalád kiválóan teljesít, élénk árnyalatokról gondoskodik az alkalmazások széles körében. „Clean label” alternatívát nyújt a gyártók számára.

SZÁRÍTOTT ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK

A gondosan kiválasztott alapanyagokból, egyedi szárítási technológiákkal (hideg- és meleg porlasztva szárítás, vákuumszárítás, hengerszárítás) előállított szárított zöldségeink és gyümölcseink ízletesek, színesek, biztonságosak és könnyen használhatók. Valódi zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagítva a termékeket, azok egészségesebbé és vonzóbbá válnak. Választékunkban 40% – 100% zöldség -, gyümölcs tartalmú készítmények vannak, változatos megjelenési formákban (különböző szemcseméretű porok, pellet, crisp, granulátum, pehely).

Kiskertem márkanév alatt több népszerű gyümölcspor található termékválasztékunkban, 400 – 500 g-os kiszerelésben. Kiskertem termékcsoportunk webáruházon keresztül is elérhető.

WEBÁRUHÁZ
GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK

Választékunkban, osztrák beszállító partnerünk kiváló minőségű európai, egzotikus és citrus gyümölcskészítményei, valamint zöldségkészítményei érhetők el, különböző formában: levek és koncentrátumok, pürék és pürékoncentrátumok, gyümölcs- és zöldségkészítmények, IQF (egyedileg gyorsfagyasztott) gyümölcsök, keverékek, stb.

WEBÁRUHÁZ
NÖVÉNYI KIVONATOK

A mai fogyasztók egyre egészség- és önkép tudatosabbá válnak. Egy termék kiválasztásánál nemcsak annak ízét és megjelenését veszik figyelembe, hanem azt is, hogy mennyiben támogatja az életmódválasztásukat. A NAT healthy™ termékcsaládunk a növényi kivonatok teljes sorozatát kínálja a specifikus funkcionális előnyök biztosításához. A kínálatban növényi kivonatok, szupergyümölcsök, gyümölcsök találhatók, számos egészségügyi célra, úgymint, antioxidáns aktivitás, szív-érrendszeri egészség, energia/fizikai teljesítmény, emésztőrendszeri egészség, máj egészség-méregtelenítés, stressz és alvás, szellemi teljesítmény, testtömeg-kezelés, a bőr egészsége, immunerősítés, potencianövelés.

OLEOREZINEK ÉS ESSZENCIÁLIS OLAJOK

NAT arom™ termékcsaládunk gazdag palettáját kínálja a növényi kivonatoknak, oleorezineknek, esszenciális olajoknak, több mint 250 féle növényből. Az ízesítő kivonatok számos technikai előnyt kínálnak az egész növényekkel, fűszernövényekkel, fűszerekkel szemben. A természetes aromaprofiljuk, erősségük standardizált, hosszú ideig tárolhatók, anélkül, hogy az íz profiljuk megváltozna. Használatukkal nagymértékben csökkenthető a mikrobiológiai kockázat. Termékeink változatos kiszerelési formákban (folyadék, porlasztva szárított, mikrokapszulázott) érhetők el.

TERMÉSZETES ANTIOXIDÁNSOK

Termékválasztékunkban egy sor innovatív természetes növényi kivonat található, melyek képesek helyettesíteni a kémiai antioxidánsokat. Ezek a természetes összetevők meghosszabbítják a húskészítmények eltarthatóságát, anélkül, hogy károsan befolyásolnák azok ízét, megjelenését. Több közülük „clean label” alternatívát nyújt.

Rozmaring kivonatok: természetes alternatívái a kémiai antioxidánsoknak, aktív hatóanyagaik a rozmaring növényből származnak, tökéletesen oldhatóak, ezáltal maximális a hatékonyságuk. Rozmaring kivonataink folyékony és por formában is elérhetőek és védik azon élelmiszereket, amelyek érzékenyek a hő, fény, pro-oxidáns vegyületek által indukált oxidációra a feldolgozás és tárolás során. Meg tudják óvni ezen élelmiszereket az avasodástól, íz- és színvesztéstől. A StabilEnhance® termékcsaládba tartozó termékek karnozolsavra és karnozolra standardizálva kerülnek forgalomba, E-számos természetes adalékanyagként (E392), a jogszabályokban meghatározott feltételekkel használhatók.

TEJ ALAPÚ TERMÉSZETES AROMÁK

Választékunkban speciális természetes EMC (Enzyme Modified Cheese) és EMD (Enzyme Modified Dairy) aromák találhatók. Az EMC és EMD aromák sajtokból, ill. más tejtermékekből készülnek. Optimalizált fermentációs eljárás és különböző hozzáadott enzimek, mikrobák segítségével a kiinduló alapanyagoknál 15-30-szor koncentráltabb aroma anyagok képződnek. A választék természetes sajt (cheddar, gouda, edami, emmentáli, krémsajt, kéksajt, parmezán, kecskesajt, juhsajt, camembert, mozzarella, kaskaval, stb.), vaj (diacetil), tejszín, tejföl, joghurt aromákból áll. Általában paszta, egyes aromák folyadék és por formában kerülnek forgalomba. Javasolt adagolásuk terméktől függően 0,1-3 %. Felhasználásukat elsősorban ömlesztett sajtokhoz, vajkrémhez, növényi zsíros termékekhez, light sajtokhoz, stb. javasoljuk.

ZAB ALAPÚ TERMÉKEK

SWEOAT – Alternatív, zabból származó fehérje forrás

Választékunkban egyaránt megtalálható zabliszt, zabkorpa, illetve zabolaj.

Magas fehérje (12-23%) és rost tartalommal rendelkeznek (9-50%). EFSA egészségi állítások. A zab béta-glükán termék megfelel az  EFSA  13.1 és a 14. cikk szerinti egészségi állítás követelményeinek a (vérkoleszterin szint csökkentő hatás, csökkenti az étkezés utáni vércukorszint emelkedést).

Termékeink 12-30 hónap minőség megőrzési idővel rendelkeznek.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
06 96/215-711
rendeles@mtki.hu

Élelmiszeripar

Sütőipari termékek

TERMÉSZETES SZÍNEZÉKEK A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának. Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett

Tovább olvasom
Élelmiszeripar

Levesek és szószok

SZÁRÍTOTT ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK A gondosan kiválasztott alapanyagokból, egyedi szárítási technológiákkal (hideg- és meleg porlasztva szárítás, vákuumszárítás, hengerszárítás) előállított szárított zöldségeink és gyümölcseink ízletesek, színesek, biztonságosak és könnyen használhatók. Valódi zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagítva a termékeket, azok egészségesebbé és vonzóbbá válnak. Választékunkban 40% – 100% zöldség -, gyümölcs tartalmú készítmények vannak, változatos megjelenési

Tovább olvasom
Élelmiszeripar

Üdítőitalok

TERMÉSZETES SZÍNEZÉKEK A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának. Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett

Tovább olvasom
Élelmiszeripar

Édességek

TEJ ALAPÚ TERMÉSZETES AROMÁK Választékunkban speciális természetes EMC (Enzyme Modified Cheese) és EMD (Enzyme Modified Dairy) aromák találhatók. Az EMC és EMD aromák sajtokból, ill. más tejtermékekből készülnek. Optimalizált fermentációs eljárás és különböző hozzáadott enzimek, mikrobák segítségével a kiinduló alapanyagoknál 15-30-szor koncentráltabb aroma anyagok képződnek. A választék természetes sajt (cheddar, gouda, edami,

Tovább olvasom
Élelmiszeripar

Olajok és zsírok

TERMÉSZETES SZÍNEZÉKEK A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának. Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett

Tovább olvasom