Mikroszkópikus algák okozta tőgygyulladás

Célunk kiemelkedő színvonalú, innovatív termékek és technológiák kidolgozása, és ezáltal olyan termékek létrehozása, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és kiváló minőségűek. Fejlesztéseink során messzemenően figyelembe vesszük a kurrens szakirodalomban megjelenő tudományos eredményeket és ajánlásokat. Cégünk legsikeresebb K+F tevékenysége a tejipari termékek és technológiák fejlesztésére irányul:
– ultraszűrés-vákuumbepárlás-porlasztva-szárítás technológiai műveleteivel készült tejfehérje koncentrátum porok ipari gyártástechnológiája (know-how);

– tejfehérje izolátum porok gyártástechnológiája (know-how);

– mikroszűrés-ultraszűrés-vákuumbepárlás-szárítás és nagyüzemi gyártás-technológiájának kidolgozása;

– nagy tisztaságú és koncentrációjú natív tejfehérje koncentrátumok előállítása hideg mikroszűréses technológiával.

Szolgáltatásaink
Széles körű tudással rendelkezünk az összes tejipari technológiával kapcsolatban. Elméleti és gyakorlati ismereteink segítségével mód nyílik a gyártástechnológiák korszerűsítésére, különös tekintettel az anyag- és energiahatékonyságra és korszerű termékek létrehozására. Megbízás alapján vállaljuk tejtermékek, receptúrák fejlesztését, továbbá kidolgozzuk a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiát kísérleti üzemi szinten, majd közreműködünk az ipari adaptációban és megvalósításban.

A következő lehetőségeket biztosítjuk partnereink számára:

Termék- és technológiafejlesztés
– Gyártástechnológiák fejlesztése,

– Termelési technológiák kidolgozása,

– Hatósági- és engedélyeztetési feladatok elvégzése,

– Termelési technológiák modernizálása,

– Termékek minőségének javítása,

– Funkcionális élelmiszerek kifejlesztése, valamint gyártás.

Szakértői tanácsadás
Szakképzett mérnökeink széleskörű tanácsadást tudnak nyújtani például:

– Tejipari technológiai problémák megoldásában, illetve gyártásproblémák, minőségproblémák feltárásában,

– Komplex tejipari beruházások döntés-előkészítésében, piaci háttér információk nyújtásában, gyártóvonalak összeállításában és méretezésében,

– Gyártóberendezések beszerzésének előkészítésében, tenderkiírásokban,

– Technológiai-műszaki ajánlatok véleményezésében,

– Közreműködés a beüzemelésben, és az üzemi veszteségforrások feltérképezésében.

Kísérleti üzemi bérmunka
Kísérleti üzemi berendezéseinken kipróbálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

Laboratóriumi módszerfejlesztés
Az élelmiszer- és takarmányipar egyre újabb módszerek használatát követeli meg az erre a területre specializálódott vizsgáló laboratóriumoktól. Az utóbbi években egyre elterjedtebbek lettek a molekuláris biológiai vizsgálati módszerek, amelyek specifikus fehérjék vagy nukleinsavak (DNS, RNS) jelenlétét / hiányát és / vagy mennyiségét határozzák meg. Ezek az eljárások összetettek és speciális szaktudás szükséges a végrehajtásukhoz, és kiértékelésükhöz. Az Intézet K+F tevékenysége kiterjed ezeknek a vizsgálatoknak a beállítására, adaptálására, és szükség esetén új eljárások kifejlesztésére is.

Sikeres molekuláris diagnosztikai projektjeink:

– DNS alapú módszer fejlesztése Serratia marcescens baktérium kimutatására;

– DNS és fehérje alapú vizsgálati rendszer kidolgozása Listeria spp. patogén baktérium kimutatására;

– DNS alapú kimutatási rendszer összeállítása fajazonosság vizsgálatokra húsból és húskészítményekből;

– baktériumok genetikai azonosításának bevezetése az Intézet vizsgálati rendszerébe.

Kutatás-fejlesztés

Kutatói utánpótlásképzés

A kutatás-fejlesztési tevékenység eredményessége legnagyobb mértékben a kutatók szakmai tudásán, tapasztalatán és elkötelezettségén alapul. Ezt felismerve az Intézet különösen nagy hangsúlyt fektet a kutatói utánpótlásképzésre. Tehetséges fiatalok megszólítása, a meglévő tudás átadása, a tapasztalatszerzés lehetőségeinek biztosítása, továbbá az eredeti elképzelések támogatása biztos recept ahhoz, hogy az Intézet hosszú távon is

Tovább olvasom
Kutatás-fejlesztés

Kísérleti üzemi bérmunka

Kísérleti üzemi berendezéseinken kipróbálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Kutatás-fejlesztés

Laboratóriumi módszerfejlesztés

Az élelmiszer- és takarmányipar egyre újabb módszerek használatát követeli meg az erre a területre specializálódott vizsgáló laboratóriumoktól. Az utóbbi években egyre elterjedtebbek lettek a molekuláris biológiai vizsgálati módszerek, amelyek specifikus fehérjék vagy nukleinsavak (DNS, RNS) jelenlétét / hiányát és / vagy mennyiségét határozzák meg. Ezek az eljárások összetettek és speciális

Tovább olvasom
Kutatás-fejlesztés

Termék- és technológiafejlesztés

Célunk kiemelkedő színvonalú, innovatív termékek és technológiák kidolgozása, és ezáltal olyan termékek létrehozása, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és kiváló minőségűek. Fejlesztéseink során messzemenően figyelembe vesszük a kurrens szakirodalomban megjelenő tudományos eredményeket és ajánlásokat. Cégünk legsikeresebb K+F tevékenysége a tejipari termékek és technológiák fejlesztésére irányul: – ultraszűrés-vákuumbepárlás-porlasztva-szárítás

Tovább olvasom