Laboratóriumi és élelmiszerbiztonsági szolgáltatásaink

Részletes laboratóriumi szolgáltatásaink

Laboratóriumunk az alábbi témakörökben, továbbá mindenfajta laboratóriumi vizsgálattal és élelmiszerbiztonsági szolgáltatással kapcsolatban várja a különböző meglévő és jövőbeni ügyfeleink megbízásait.

Az árajánlatadást, a mintaszállítás szervezését, valamint a minták érkeztetését, szétosztását és az eredmények jegyzőkönyvezését az Adminisztrációs csoport végzi.

Árajánlatkérés, érdeklődés

Általános információk a mintákról és az eredményközlésről

Bővebb információ:

Neuberger-Michel Andrea

Neuberger-Michel Andrea

Adminisztrációs csoportvezető

MINTAVÉTEL:

Akkreditált környezethigiéniai mintavétel (felület, levegő, sűrített levegő),
Akkreditált víz mintavétel,
Akkreditált tej, tejtermékek mintavétele,
Élelmiszer termékek mintavétele.

Bővebb információ:

Nagy János

Nagy János

Mintavételi csoportvezető

HIGIÉNIAI-MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATOK:

Élelmiszerek higiéniai-mikrobiológiai vizsgálatai:

Hús-, tej-, tojás-, hal-, gabona-, édesipari, sütőipari és egyéb élelmiszeripari termékek komplex vizsgálata,
Ivó-, ásványi-, kondenz- és egyéb vízvizsgálatok,
Kozmetikumok vizsgálata,
Gyógyszervizsgálatok (nem steril termékek),
PCR alapú azonosítási vizsgálatok (faj azonosság -pl.: kérődző mentesség, hús mentesség, egyéb gyors vizsgálatok)
Stabilitási vizsgálatok („Challange” teszt, tartósítási hatékonyság),
Validálások (hőkezelő berendezések, levegőellátó rendszerek, takarítás, fertőtlenítés).

Jellemzően igénybe vett mikrobiológiai vizsgálataink

Bővebb információ:

Finta Ágnes

Finta Ágnes

Mikrobiológiai részlegvezető

Steinerné Smajda Zsuzsanna

Steinerné Smajda Zsuzsanna

Mikrobiológiai részlegvezető helyettes

FIZIKAI-KÉMIAI VIZSGÁLATOK:

Élelmiszerek fizikai-kémiai vizsgálatai:
Hús-, tej-, tojás-, hal-, gabona-, édesipari, sütőipari és egyéb élelmiszeripari termékek komplex  vizsgálata.
Allergén vizsgálatok (termék, felület),
Mikotoxin vizsgálatok (termék, felület),
Tápérték vizsgálatok,
HPLC, GC-nagyműszeres mérések (zsírsavösszetétel, tartósítószerek, cukorspektrum, egyéb anyagok vizsgálata).

Jellemzően igénybe vett fizikai-kémiai vizsgálataink

Bővebb információ:

Szabó Katalin

Szabó Katalin

Fizikai-kémiai részleg vezető

Péntek Gabriella

Péntek Gabriella

Fizikai-kémiai részlegvezető helyettes

KOMPLEX LABORATÓRIUMI SZOLGÁLTATÁSOK:

Üzemi környezet-higiénia monitoring rendszerű vizsgálata,
Beszállítói megfelelőség ellenőrzése,
Élelmiszerek minőségének monitoring rendszerű ellenőrzése,
Élelmiszerek minőség megőrzési idejének meghatározása,
Élelmiszerhibák okának felderítése,
Kontroll- és kalibrációs minták fejlesztése és gyártása automata tej- és tejtermék analizátorokhoz,
Élelmiszer-minőségbiztosítási, mintavételi és laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos oktatások,
Élelmiszerjogi szaktanácsadás
Termékdeklarációk és termékjelölések véleményezése, ellenőrzése a hatályos jogszabályok szerint,
Élelmiszerek forgalomképességének minősítése a hatályos jogszabályok alapján,
Vizsgálati eredményekkel kapcsolatos szaktanácsadás
A felsoroltakon túl egyéb laboratóriumi vizsgálatok elvégzését és szolgáltatásokat is vállalunk, keressenek bennünket bizalommal.

Bővebb információ:

Hucker Attila

Hucker Attila

Laboratóriumvezető
Császár Gábor

Császár Gábor

Általános igazgatóhelyettes