Laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági szolgáltatásaink
Szakembereink elsődleges célja, hogy az élelmiszer- és gyógyszeripari vállalkozások számára precíz, naprakész (gyors) visszacsatolást adjanak minőségbiztosítási munkájukhoz.

Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratórium, Mosonmagyaróvár
Laboratóriumunk nagy szakmai múlttal rendelkezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Intézetünk gyors, hatékony és megbízható komplex szolgáltatásokat kínál korszerűen felszerelt, széles körű szaktudással rendelkező, akkreditált Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriumaival.
Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriumunk az elsők között szerezte meg NAH-akkreditációját az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint. Ezen túlmenően laboratóriumunk érvényes GMP-engedélyekkel is rendelkezik humán- és állatgyógyászati gyógyszerkészítmények mikrobiológiai minőség-ellenőrző vizsgálataira. A GMP-engedélyeket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (NÉBIH ÁTI) bocsátotta ki.

Kiemelt laboratóriumi szolgáltatásaink
- AKKREDITÁLT MINTAVÉTEL
- ÉLELMISZEREK AKKREDITÁLT HIGIÉNIAI-MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATAI
- ÉLELMISZEREK AKKREDITÁLT FIZIKAI-KÉMIAI VIZSGÁLATAI
- ÉLELMISZEREK ÉRZÉKSZERVI VIZSGÁLATA
- KOMPLEX LABORATÓRIUMI SZOLGÁLTATÁSOK
- ANYAGVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM
Az árajánlatadást, a mintaszállítás szervezését, valamint a minták érkeztetését, szétosztását és az eredmények jegyzőkönyvezését az Adminisztrációs Csoport végzi.
Részletes laboratóriumi szolgáltatásaink
Laboratóriumunk az alábbi témakörökben, továbbá mindenfajta laboratóriumi vizsgálattal és élelmiszer-biztonsági szolgáltatással kapcsolatban várja a különböző meglévő és jövőbeni ügyfeleink megbízásait.
A felsoroltakon túl egyéb laboratóriumi vizsgálatok elvégzését és szolgáltatásokat is vállalunk, keressen bennünket!
Mintavétel
- Akkreditált mikrobiológiai környezethigiéniai mintavétel (felület, levegő, sűrített levegő)
- Akkreditált mikrobiológiai vízmintavétel
- Tej-, tejtermékek akkreditált mintavétele
- Élelmiszertermékek mintavétele
Higiéniai-mikrobiológiai vizsgálatok
- Hús-, tej-, tojás-, hal-, gabona-, édesipari, sütőipari és egyéb élelmiszeripari termékek komplex vizsgálata
- Takarmány vizsgálatok
- Ivó-, ásvány-, kondenz- és egyéb vízvizsgálatok
- Kozmetikumok vizsgálata
- Gyógyszervizsgálatok (steril és nem steril termékek vizsgálata)
- PCR-alapú vizsgálatok: mikroorganizmusok kimutatása, allergén vizsgálatok, fajazonosság vizsgálatok és egyéb gyors vizsgálatok
- Stabilitási vizsgálatok („Challenge” teszt, tartósítási hatékonyság)
- Validálások (hőkezelő berendezések, levegőellátó rendszerek, takarítás, fertőtlenítés)
Fizikai-kémiai vizsgálatok
- Hús-, tej-, tojás-, hal-, gabona-, édesipari, sütőipari és egyéb élelmiszeripari termékek komplex vizsgálata
- Allergénvizsgálatok (termék, felület)
- Mikotoxin-vizsgálatok (termék, felület)
- Tápértékvizsgálatok
- HPLC, GC nagyműszeres mérések (zsírsavösszetétel tartósítószerek, cukorspektrum, egyéb anyagok vizsgálata)
Komplex vizsgálatok
- Üzemikörnyezet-higiénia monitoring rendszerű vizsgálata
- Beszállítói megfelelőség ellenőrzése
- Élelmiszerek minőségének monitoring rendszerű ellenőrzése
- Élelmiszerek minőségmegőrzési idejének meghatározása
- Élelmiszerhibák okának felderítése
- Kontroll- és kalibrációs minták fejlesztése és gyártása automata tej- és tejtermék-analizátorokhoz
- Élelmiszerminőség-biztosítási, mintavételi és laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos oktatások
- Élelmiszerjogi szaktanácsadás
- Termékdeklarációk és termékjelölések véleményezése ellenőrzése a hatályos jogszabályok szerint
- Élelmiszerek forgalomképességének minősítése a hatályos jogszabályok alapján
- Vizsgálati eredményekkel kapcsolatos szaktanácsadás
ANYAGVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM
- Nyers tehén-, juh-, kecsketej beltartalmi paramétereinek vizsgálata FT-IR módszerrel
- Kalibráló mintasorozatok készítése gyors beltartalom vizsgáló készülékekhez

Akkreditáció és minőségirányítás
A minőség-ellenőrzés, a minőségbiztosítás, a fogyasztói bizalom növelése és megőrzése folyamatos kihívást jelent az élelmiszer-előállítók, a gyógyszergyártók és a forgalmazók számára.
Akkreditált státuszok
- 1999.04.12. MSZ EN 45001:1990 alapján első akkreditáció, az iparági laboratóriumok között elsőként
- 2002.04.11. MSZ EN ISO/IEC 17025:2001 alapján szereztük meg az akkreditációt
- 2005.06.14. MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 alapján szereztük meg az akkreditációt
- 2020.02.27. MSZ EN ISO/IEC 17025:2018-as szabvány
- 2021.07.29. A laboratórium újraakkreditálása, akkreditálási szám: NAH-1-1013/2021
Feladataink az akkreditált területen
- Minőségirányítási rendszer folyamatos karbantartása, fejlesztése
- Hatósági, belső és vevői auditok koordinálása, felkészülés és felkészítés az auditokra
- Panaszkezelés
- Helyesbítő tevékenységek felügyelete, ellenőrzése
- Műszer-kalibráció, kvalifikáció felügyelete
- Beszállítók minősítése, ellenőrzések
- Vevői megelégedettségi felmérések
- Vizsgálószemélyzet szakmai felkészültségének, folyamatos képzésének figyelemmel kísérése, hatékonyságának ellenőrzése, továbbképzések
- Szerződések MIR-megfelelősége
- Vizsgálati eredmények MIR-megfelelőségének ellenőrzése
- Alkalmazott szabványok folyamatos figyelése, a visszavont státusz jelzése a vizsgálati jegyzőkönyveken, jelentés a NAH felé
- Kockázatokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tevékenységek feltárása a belső auditok, vevői megelégedettségi felmérések, beszállítók minősítése, vagyis a minőségirányítási rendszer eredményeinek felhasználásával
Feladataink a GMP vonalon
- Humán- és állatgyógyszerminőség-ellenőrző vizsgálatok megfelelőségének ellenőrzése a GMP-irányelvek előírásai szerint
- Állat- és humángyógyszerek, gyógyhatású készítmények, kozmetikumok, teák mikrobiológiai vizsgálatához a GMP előírásai szerinti vizsgálati környezet és a nyomonkövethetőség biztosítása
- A NÉBIH-ÁTI, illetve az OGYÉI által végzett auditokra felkészülés, önellenőrzések, oktatások megfelelőségének, hatékonyságának ellenőrzése
Feladataink élelmiszer-vizsgálati vonalon
- Ide tartozik az élelmiszerek teljes körű forgalomképesség-vizsgálatának, illetve összetétel-vizsgálatának koordinálása, kapcsolattartás a megbízókkal, egyeztetés a mintákkal és a kiadott szakvéleményekkel kapcsolatban
- A laboratóriumi részlegek vizsgálati eredményeinek alapján szakvélemény elkészítése a vonatkozó nemzetközi, nemzeti szabványok, előírások, rendeletek, a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó előírásai alapján
KERESSE KOLLÉGÁINKAT BIZALOMMAL!
MTKI Kft.
Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriuma
9200 Mosonmagyaróvár,
Csiszár József utca 1.
Az árajánlatadást, a mintaszállítás szervezését, valamint a minták érkeztetését, szétosztását és az eredmények jegyzőkönyvezését az Adminisztrációs Csoport végzi.
Adminisztrációs csoport
Tel.: +36 (30) 263-4658
Mintaszállítás
Tel.: +36 (30) 263-4658

NEUBERGER-MICHEL Andrea
adminisztrációs csoportvezető
Tel.: +36 (30) 345-7955
Megbízási nyomtatványok (Excel dokumentumok):

SZABÓ Katalin
laboratóriumvezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /147
Mobil: +36 (30) 263-3939

FINTA Ágnes
laboratóriumvezető helyettes, mikrobiológiai részlegvezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /147
Mobil: +36 (30) 623-8612

PÉNTEK Gabriella
fizikai-kémiai részlegvezető
Tel.: +36 (96) 215-711/142
Mobil: +36 (30) 126-6337

PORDÁN Katalin
minőségirányítási vezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /117
Mobil: +36 (30) 203-9810

TARDY Emília
nyerstej minősítő részlegvezető
Tel.: +36 (1) 455-06-57
Mobil: +36 (30) 378-4625

NAGY János
mintavételi csoportvezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /149
Mobil: +36 (30) 114-0723