Jellemzően igénybe vett mikrobiológiai vizsgálataink:
Aerob, anaerob spórások
Bacillus cereus
Bifidobacteruim spp.
Candida albicans
Clostridium perfringens
Clostridium tyrobutyricum spóra
Cronobacter sakazakii
Koliformok
Enterobaktériumok (Epeálló Gram– negatívok)
Enterococcus – D szer. csop.- szám (Enterococcus faecalis és más fajok
Escherichia coli
Élesztő- és penészgomba (TYMC)
Fajazonosság vizsgálat (kérődző, csirke …)
Gátlóanyag (állatgyógyászati szermaradványok)
Koaguláz pozitív Staphylococcus (Staphylococcus aureus és más fajok)
Termorezisztens aerob, anaerob spórások (pszichrofil, mezofil, termofil)
Legionella spp.
Listeria monocytogenes
Összes mikrobaszám (Tenyészthető mikroorg., TAMC)
Pseudomonas aeruginosa
Pszichrotrof mikroorganizmus
Salmonella spp.
Salmonella Enteritidis
Salmonella Typhimurium
Szulfitredukáló anaerob baktérium vagy spóra
Tejsavbaktériumok (Lactobacillus spp., Lactobacillus acidophilus, Lactococcus spp., Streptococcus thermophilus)
Termofil összcsíra
Vízaktivitás
Egyes patogén mikrobák (pl.: Listeria monocytogenes, Salmonella spp.) gyors vizsgálata VIDAS és real-time PCR-módszerekkel
Jellemzően igénybe vett fizikai-kémiai vizsgálataink:
Aciditás (pH)
Allergének (glutén, hisztamin, mogyoró, mandula, tej, tojás,…)
Cukortartalom
Égett szemcse
Érzékszervi vizsgálat
Fagyáspont (tejidegen víztartalom)
Fehérjetartalom és fehérjefrakciók
Halmazsűrűség
Hamutartalom
Hőstabilitás
HPLC vizsgálatok (theobromin, koffein, cukorspektrum, tartósítószerek …)
Makro- és mikroelemek
Mikotoxinok (afla-toxinok, DON, ochratoxin, T2, ZON)
Oldhatósági index
Peroxidszám
Szárazanyag-/nedvességtartalom
Térfogat- és tömegellenőrzés
Titrálható savtartalom
Viszkozitás
Zsírsavösszetétel (GC vizsgálat)
Zsírtartalom