Jellemzően igénybevett vizsgálataink

Jellemzően igénybe vett mikrobiológiai vizsgálataink:

 Aerob, anaerob spórások
 Bacillus cereus
 Bifidobacteruim spp.
 Candida albicans
 Clostridium perfringens
 Clostridium tyrobutyricum spóra
 Cronobacter sakazakii
 Koliformok
 Enterobaktériumok (Epeálló Gram– negatívok)
 Enterococcus – D szer. csop.- szám (Enterococcus faecalis és más fajok
 Escherichia coli
 Élesztő- és penészgomba (TYMC)
 Fajazonosság vizsgálat (kérődző, csirke …)
 Gátlóanyag (állatgyógyászati szermaradványok)
 Koaguláz pozitív Staphylococcus (Staphylococcus aureus és más fajok)
 Termorezisztens aerob, anaerob spórások (pszichrofil, mezofil, termofil)
 Legionella spp.
 Listeria monocytogenes
 Összes mikrobaszám (Tenyészthető mikroorg., TAMC)
 Pseudomonas aeruginosa
 Pszichrotrof mikroorganizmus
 Salmonella spp.
 Salmonella Enteritidis
 Salmonella Typhimurium
 Szulfitredukáló anaerob baktérium vagy spóra
Tejsavbaktériumok (Lactobacillus spp., Lactobacillus acidophilus, Lactococcus spp., Streptococcus thermophilus)
 Termofil összcsíra
 Vízaktivitás
Egyes patogén mikrobák (pl.: Listeria monocytogenes, Salmonella spp.) gyors vizsgálata VIDAS és real-time PCR-módszerekkel

Jellemzően igénybe vett fizikai-kémiai vizsgálataink:

Aciditás (pH)
 Allergének (glutén, hisztamin, mogyoró, mandula, tej, tojás,…)
Cukortartalom
 Égett szemcse
 Érzékszervi vizsgálat
 Fagyáspont (tejidegen víztartalom)
 Fehérjetartalom és fehérjefrakciók
 Halmazsűrűség
 Hamutartalom
 Hőstabilitás
 HPLC vizsgálatok (theobromin, koffein, cukorspektrum, tartósítószerek …)
 Makro- és mikroelemek
 Mikotoxinok (afla-toxinok, DON, ochratoxin, T2, ZON)
 Oldhatósági index
 Peroxidszám
 Szárazanyag-/nedvességtartalom
 Térfogat- és tömegellenőrzés
 Titrálható savtartalom
 Viszkozitás
 Zsírsavösszetétel (GC vizsgálat)
 Zsírtartalom