Pont-l’Evêque

Pont-l’Evêque

A Camemberthez hasonlít, de az íze sokkal markánsabb.

Queso Blanco

Queso Blanco

A Queso Blanco spanyolul „fehér sajtot” jelent, és a 18. századi Mexikóból származik.

Langres

Langres

Ennek a sajtnak a hagyománya a 13. századra vezethető vissza.

Ricotta

Ricotta

Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.

Cream Cheese

Cream Cheese

Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.

Mascarpone

Mascarpone

A régió tejesei a Mascarpone néven ismert friss sajttúró árusításáról váltak híressé.

Butterkäse

Butterkäse

A Butterkäse minden kereskedelmi változata pasztőrözött tehéntejből készül.

Gorgonzola

Gorgonzola

A Gorgonzola egy lágy, sárgásfehér, igazán ízletes sajt, melyet kékeszöld foltok tarkítanak.

Munster

Munster

A Munster sajt krémes állagú és ragacsos, vöröses-narancsos héjjal rendelkezik.

Limburger

Limburger

A Limburger sajt a történelmi Limburg Hercegségből származik.

Camembert

Camembert

A normandiai Camembert a szülőhelye, állítólag Marie Harel sajtkészítő műhelyéből.

Brie

Brie

Észak-Franciaországban, a mai Seine-et-Marne megye területén található Brie tájegységből származik.

Yorkshire Blue

Yorkshire Blue

A Yorkshire Blue egy hagyományos, vegetáriánus kéksajt, amely 100%-ban yorkshire-i tehéntejből készül.