Ricotta

Ricotta

Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.

Cream Cheese

Cream Cheese

Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.

Roquefort

Roquefort

A legenda szerint a rokfort sajt véletlenül lett penészes.

Roncal

Roncal

A Roncal az észak-spanyolországi legendás Latxa és Aragonesa oveja juhfajták gazdag juhtejéből készül.

Pecorino Sardo

Pecorino Sardo

A Pecorino Sardo készítéséhez csak a félvadon legelő szárda juhok (nyers vagy pasztőrözött) teje használható.

Pecorino Romano

Pecorino Romano

A juhtej miatt íze kissé csípős, akár savanykásnak is mondható, igazán karakteres.

Ossau-Iraty

Ossau-Iraty

A természetes sárgásbarnástól a barnás színig terjedő héjú Ossau-Iraty sajtok félkemény-szilárd textúrájúa.

Fleur Du Maquis

Fleur Du Maquis

A La Fleur du Maquis rusztikus megjelenése ellenére nem egy erős ízű sajt.

Feta

Feta

A tradicionális görög feta puha, krémes, ám mégis kissé morzsálódó állagú sajtfajta.