Ricotta
Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.
Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.
Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.
Ez a sajt könnyen felismerhető, mert van egy rozs-szalmaszál, amely keresztezi a közepét.
A Pant-Ys-Gawn, más néven Pantysgawn vagy Pant-Ysgawn, egy walesi kecsketejes sajt.
A Manchego sajt könnyen felismerhető cikk-cakk mintás héjáról.
A Majorero (vagy Maxorata) félkemény sajt halványfehér színű, krémes, enyhén gumiszerű textúrájú.
A Humboldt Fog egy puha, penészben érlelt, kerék alakú kecskesajt. Citrusos és visszafogottan virágos ízvilágú.
A Golden Cross lágy, henger alakú, kérges sajt. Érlelés elején a sajt sűrű, selymes textúrájú.
A Garrotxa belseje fehér, nagyon krémes textúrájú, amelyet természetes penészhéj vesz körül.
A tradicionális görög feta puha, krémes, ám mégis kissé morzsálódó állagú sajtfajta.
A textúra gyakran repedt, lyukacsos és nem ritkán barna foltos egy, a pikáns ízt adó penésztől.
A Clochette érlelése két hétig tart, eltarthatósága körülbelül 45 nap. A kenyérhez hasonlóan készítik el.
A Chevre Bucheron a hóval borított rönkhöz való hasonlóságáról kapta a nevét.
A Charolais egyik legnagyobb kecskesajt: tömege 250-310 gramm, magassága 7 cm, átmérője pedig legalább 6 cm.