Ricotta

Ricotta

Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.

Cream Cheese

Cream Cheese

Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.

Sainte Maure

Sainte Maure

Ez a sajt könnyen felismerhető, mert van egy rozs-szalmaszál, amely keresztezi a közepét.

Pantysgawn

Pantysgawn

A Pant-Ys-Gawn, más néven Pantysgawn vagy Pant-Ysgawn, egy walesi kecsketejes sajt.

Manchego

Manchego

A Manchego sajt könnyen felismerhető cikk-cakk mintás héjáról.

Majorero

Majorero

A Majorero (vagy Maxorata) félkemény sajt halványfehér színű, krémes, enyhén gumiszerű textúrájú.

Humboldt Fog

Humboldt Fog

A Humboldt Fog egy puha, penészben érlelt, kerék alakú kecskesajt. Citrusos és visszafogottan virágos ízvilágú.

Golden Cross

Golden Cross

A Golden Cross lágy, henger alakú, kérges sajt. Érlelés elején a sajt sűrű, selymes textúrájú.

Garrotxa

Garrotxa

A Garrotxa belseje fehér, nagyon krémes textúrájú, amelyet természetes penészhéj vesz körül.

Feta

Feta

A tradicionális görög feta puha, krémes, ám mégis kissé morzsálódó állagú sajtfajta.

Crottin de Chavignol

Crottin de Chavignol

A textúra gyakran repedt, lyukacsos és nem ritkán barna foltos egy, a pikáns ízt adó penésztől.

Clochette

Clochette

A Clochette érlelése két hétig tart, eltarthatósága körülbelül 45 nap. A kenyérhez hasonlóan készítik el.

Chevre Bucheron

Chevre Bucheron

A Chevre Bucheron a hóval borított rönkhöz való hasonlóságáról kapta a nevét.

Charolais

Charolais

A Charolais egyik legnagyobb kecskesajt: tömege 250-310 gramm, magassága 7 cm, átmérője pedig legalább 6 cm.