Pepper Jack

Pepper Jack

Ahogy a neve is sugallja, a sajtot édes paprikával ízesítik.

Taleggio

Taleggio

A Taleggio egy nagyon régóta létező, ősi eredetű olasz sajt.

Colby

Colby

Az egyik első igazán amerikai sajt egyikének tartják.

Bel Paese

Bel Paese

Ez az olasz sajt jól illik olyan gyümölcsökhöz, mint az alma, körte és füge.

Fontina Val d’Aosta

Fontina Val d’Aosta

A Fontina valódi íze annyira összetett, hogy nehéz leírni.

Vacherin Mont-d’Or

Vacherin Mont-d’Or

Eredetével kapcsolatban a múltban adódott egy kis konfliktus.

Tomme de Savoie

Tomme de Savoie

A Tomme de Savoie egy félpuha, préselt sajt, rugalmas, szilárd állaggal.

Danbo

Danbo

A Danbo ma a legnépszerűbb sajt Dániában.

Paneer

Paneer

A Paneer sajt a világ legkönnyebben elkészíthető sajtja.

Havarti

Havarti

A három hónapnál tovább érlelt Havarti sajtnak sósabb íze van, mogyorós beütéssel.

Pont-l’Evêque

Pont-l’Evêque

A Camemberthez hasonlít, de az íze sokkal markánsabb.

Queso Blanco

Queso Blanco

A Queso Blanco spanyolul „fehér sajtot” jelent, és a 18. századi Mexikóból származik.

Langres

Langres

Ennek a sajtnak a hagyománya a 13. századra vezethető vissza.

Ricotta

Ricotta

Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.

Cream Cheese

Cream Cheese

Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.

Mascarpone

Mascarpone

A régió tejesei a Mascarpone néven ismert friss sajttúró árusításáról váltak híressé.

Butterkäse

Butterkäse

A Butterkäse minden kereskedelmi változata pasztőrözött tehéntejből készül.

Gorgonzola

Gorgonzola

A Gorgonzola egy lágy, sárgásfehér, igazán ízletes sajt, melyet kékeszöld foltok tarkítanak.

Munster

Munster

A Munster sajt krémes állagú és ragacsos, vöröses-narancsos héjjal rendelkezik.

Limburger

Limburger

A Limburger sajt a történelmi Limburg Hercegségből származik.

Camembert

Camembert

A normandiai Camembert a szülőhelye, állítólag Marie Harel sajtkészítő műhelyéből.

Brie

Brie

Észak-Franciaországban, a mai Seine-et-Marne megye területén található Brie tájegységből származik.

Yorkshire Blue

Yorkshire Blue

A Yorkshire Blue egy hagyományos, vegetáriánus kéksajt, amely 100%-ban yorkshire-i tehéntejből készül.