Pepper Jack
Ahogy a neve is sugallja, a sajtot édes paprikával ízesítik.
Ahogy a neve is sugallja, a sajtot édes paprikával ízesítik.
A Taleggio egy nagyon régóta létező, ősi eredetű olasz sajt.
Az egyik első igazán amerikai sajt egyikének tartják.
Ez az olasz sajt jól illik olyan gyümölcsökhöz, mint az alma, körte és füge.
A Fontina valódi íze annyira összetett, hogy nehéz leírni.
Eredetével kapcsolatban a múltban adódott egy kis konfliktus.
A Tomme de Savoie egy félpuha, préselt sajt, rugalmas, szilárd állaggal.
A Danbo ma a legnépszerűbb sajt Dániában.
A Paneer sajt a világ legkönnyebben elkészíthető sajtja.
A három hónapnál tovább érlelt Havarti sajtnak sósabb íze van, mogyorós beütéssel.
A Camemberthez hasonlít, de az íze sokkal markánsabb.
A Queso Blanco spanyolul „fehér sajtot” jelent, és a 18. századi Mexikóból származik.
Ennek a sajtnak a hagyománya a 13. századra vezethető vissza.
Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.
Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.
A régió tejesei a Mascarpone néven ismert friss sajttúró árusításáról váltak híressé.
A Butterkäse minden kereskedelmi változata pasztőrözött tehéntejből készül.
A Gorgonzola egy lágy, sárgásfehér, igazán ízletes sajt, melyet kékeszöld foltok tarkítanak.
A Munster sajt krémes állagú és ragacsos, vöröses-narancsos héjjal rendelkezik.
A Limburger sajt a történelmi Limburg Hercegségből származik.
A normandiai Camembert a szülőhelye, állítólag Marie Harel sajtkészítő műhelyéből.
Észak-Franciaországban, a mai Seine-et-Marne megye területén található Brie tájegységből származik.
A Yorkshire Blue egy hagyományos, vegetáriánus kéksajt, amely 100%-ban yorkshire-i tehéntejből készül.