Húskészítmények

TERMÉSZETES SZÍNEZÉKEK

A természetes összetevők használata jelenleg az elsőszámú trend az élelmiszerek és italok előállításánál. Az élelmiszerek kiválasztásában nem csak az íz a döntő. A fogyasztók elvárásai egyre nagyobbak az élelmiszerek megjelenésével kapcsolatban, a vonzó és étvágygerjesztő termékeket keresik, anélkül, hogy azok mesterséges színezékeket tartalmaznának.

Természetes színezék családunk az E-Color™ egy komplett választéka a nagy teljesítményű színező adalékanyagoknak, melyeket természetes nyersanyagokból vontak ki és izoláltak. E-számos színezékeink lehetővé teszik a pontos szín célok elérését, megfelelnek az EU előírásoknak. Választékunk lefedi a teljes színskálát, vörös, rózsaszín, lila, sárga, narancssárga, zöld, barna, fekete, stb. E-számos színezékeink jogszabályban meghatározott feltételekkel használhatók a húsokhoz-húskészítményekhez.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

SZÍNEZŐ ÉLELMISZEREK

Természetes, E-szám mentes színező élelmiszer családunk a VegeBrite™. A választékban található színező élelmiszerek gyümölcsök, zöldségek, ehető virágok és algák koncentrátumából készülnek. A VegeBrite™ termékcsalád kiválóan teljesít, élénk árnyalatokról gondoskodik az alkalmazások széles körében. „Clean label” alternatívát nyújt a gyártók számára.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

SZÁRÍTOTT FŰSZEREK

Fűszerek: választékunkban indiai eredetű alap fűszerek pl. chili (különböző SHU értékű), gyömbér, kurkuma, szerecsendió, feketebors, fehérbors, római kömény, koriander, édeskömény, görögszéna, stb. találhatók. Az őrölt változatok is nagyon jó minőségűek, valódi őrlemények, nem keverékek. Az őrlemények különböző szemcseméretben érhetők el. A fűszerek a nagyobb mikrobiológiai biztonság érdekében gőz-sterilizált változatban is rendelkezésre állnak.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

WEBÁRUHÁZ

NÖVÉNYI KIVONATOK, OLEOREZINEK ÉS ESSZENCIÁLIS OLAJOK

NAT arom™ termékcsaládunk gazdag palettáját kínálja a növényi kivonatoknak, oleorezineknek, esszenciális olajoknak, több mint 250 féle növényből. Az ízesítő kivonatok számos technikai előnyt kínálnak az egész növényekkel, fűszernövényekkel, fűszerekkel szemben. A természetes aromaprofiljuk, erősségük standardizált, hosszú ideig tárolhatók, anélkül, hogy az íz profiljuk megváltozna. Használatukkal nagymértékben csökkenthető a mikrobiológiai kockázat. Termékeink változatos kiszerelési formákban (folyadék, porlasztva-szárított, mikro kapszulázott) érhetők el.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

TERMÉSZETES ANTIOXIDÁNSOK

Termékválasztékunkban egy sor innovatív természetes növényi kivonat található, melyek képesek helyettesíteni a kémiai antioxidánsokat. Ezek a természetes összetevők meghosszabbítják a húskészítmények eltarthatóságát, anélkül, hogy károsan befolyásolnák azok ízét, megjelenését. Több közülük „clean label” alternatívát nyújt.

Rozmaring kivonatok: természetes alternatívái a kémiai antioxidánsoknak, aktív hatóanyagaik a rozmaring növényből származnak, tökéletesen oldhatóak, ezáltal maximális a hatékonyságuk. Rozmaring kivonataink folyékony és por formában is elérhetőek és védik azon élelmiszereket, amelyek érzékenyek a hő, fény, pro-oxidáns vegyületek által indukált oxidációra a feldolgozás és tárolás során. Meg tudják óvni ezen élelmiszereket az avasodástól, íz- és színvesztéstől. A StabilEnhance® termékcsaládba tartozó termékek karnozolsavra és karnozolra standardizálva kerülnek forgalomba, E-számos természetes adalékanyagként (E392), a jogszabályokban meghatározott feltételekkel használhatók a húskészítményekben.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS ALAPÚ TECHNOLÓGIAI ÖSSZETEVŐK – TERMÉSZETES PÁCOLÁS ANYAGAI

Swiss chard 3 (mángold por): 3 % természetesen előforduló nitrát tartalma van, ami alkalmassá teszi a nitrát- és nitrit sók (pl. nitrites pác só) helyettesítésére, „clean label” alternatívát kínálva a gyártóknak. Javasolt adagolása 0,15-0,3 % húsmennyiségre vonatkoztatva. Alkalmazásához nitrátredukáló starter kultúrára (0,02 %; Staphylococcus carnosus) van szükség.

Acerola Fruit 17 (porított acerola): 17 % természetesen előforduló aszkorbinsavat tartalmaz, alkalmas a pácolás gyorsítására, a színstabilizálásra, a kémiai antioxidánsok – eritorbát, aszkorbát – helyettesítésére. Javasolt adagolása 0,1-0,2 % a húsmennyiségre vonatkoztatva.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

WEBÁRUHÁZ

SZÁRÍTOTT ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK

A gondosan kiválasztott alapanyagokból, egyedi szárítási technológiákkal (hideg- és meleg porlasztva szárítás, vákuumszárítás, hengerszárítás) előállított szárított zöldségeink és gyümölcseink ízletesek, színesek, biztonságosak és könnyen használhatók. Valódi zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagítva a termékeket, azok egészségesebbé és vonzóbbá válnak. Választékunkban 40% – 100% zöldség -, gyümölcs tartalmú készítmények vannak, változatos megjelenési formákban (különböző szemcseméretű porok, pellet, crisp, granulátum, pehely).

Kiskertem márkanév alatt több népszerű gyümölcspor található termékválasztékunkban, 400 – 500 g-os kiszerelésben. Kiskertem termékcsoportunk webáruházon keresztül is elérhető.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu

WEBÁRUHÁZ

TEJ ALAPÚ TERMÉSZETES AROMÁK

Választékunkban speciális természetes EMC (Enzyme Modified Cheese) aromák találhatók. Az EMC aromák sajtokból készülnek. Optimalizált fermentációs eljárás és különböző hozzáadott enzimek, mikrobák segítségével a kiinduló alapanyagoknál 15-30-szor koncentráltabb aromaanyagok képződnek. Általában paszta, egyes aromák folyadék és por formában kerülnek forgalomba. Javasolt adagolásuk terméktől függően 0,1-3 %.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

06 96/215-711

rendeles@mtki.hu