Tejipari kutatás-fejlesztés és innováció

Bemutatkozás

Tejipari technológiai kutatás-fejlesztéseink célja, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek az emberi szervezet számára egészségesek, jótékony hatásúak és minőségileg kiemelkedőek. 

Szolgáltatásaink

Nagy tudással rendelkezünk az összes tejipari technológiában. Ezek segítségével mód nyílik a gyártástechnológiák korszerűsítésére, különös tekintettel az anyag- és energiahatékonyságra és korszerű termékek létrehozására. Megbízás alapján vállaljuk tejtermékek, receptúrák fejlesztését, továbbá kidolgozzuk a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiát kísérleti üzemi szinten, majd közreműködünk az ipari adaptációban és megvalósításban.

A következő lehetőségeket biztosítjuk partnereink számára:
Gyártástechnológiák fejlesztése,
Termelési technológiák kidolgozása,
Kísérleti üzemi bérmunka,
Szakértői tanácsadás,
Hatósági és engedélyeztetési feladatok elvégzése,
Termelési technológiák modernizálása,
Termékek minőségének javítása,
Funkcionális élelmiszerek kifejlesztése, valamint gyártás.

Szakértői tanácsadás

Szakképzett mérnökeink széleskörű tanácsadást tudnak nyújtani például:
Tejipari technológiai problémák megoldásában, illetve gyártásproblémák, minőségproblémák feltárásában,
Komplex tejipari beruházások döntés-előkészítésében, piaci háttérinformációk nyújtásában, gyártóvonalak összeállításában és méretezésében,
Gyártóberendezések beszerzésének előkészítésében, tenderkiírásokban,
Technológiai-műszaki ajánlatok véleményezésében, továbbá
Közreműködünk beüzemelésben, és
Üzemi veszteségforrások feltérképezésében.

 

Kísérleti üzemi bérmunka

Kísérleti üzemi berendezéseinken kipróbálhatja saját receptúráit, tanulmányozhatja a megválasztott technológiai paraméterek hatását a termékre. Szakembereink tudásukkal, tanáccsal közben segítik Önt. A tejiparon kívül más élelmiszeripari cégektől is várjuk az érdeklődőket.

Projektek

Oktatás

Mindig nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy megosszuk azt a tudásbázist, amelynek több mint százéves fennállása során birtokába jutottunk. Partnereink számára szervezett, csak úgy, mint lakossági workshopjaink különböző témákban, gyakorlatorientált szemléletben kerülnek megszervezésre.

Az egy vagy több napos workshopok keretében átadjuk a legfontosabb elméleti ismereteket az adott témához kapcsolódóan, és nagy hangsúlyt fektetünk az újonnan szerzett információk gyakorlati alkalmazására. Kísérleti üzemünkben kézi eszközökkel bemutatjuk a tejtermékek gyártását, majd gyakorlásra is lehetőséget biztosítunk. Szakembereink tanácsokat adnak a látottak további alkalmazására és válaszolnak a kérdésekre. Minden workshopot közös érzékszervi bírálattal zárunk, ahol megkóstoljuk és értékeljük a termékeket.