Laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági szolgáltatásaink
Szakembereink elsődleges célja, hogy az élelmiszer- és gyógyszeripari vállalkozások számára precíz, naprakész (gyors) visszacsatolást adjanak minőségbiztosítási munkájukhoz.

Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratórium, Mosonmagyaróvár
Laboratóriumunk nagy szakmai múlttal rendelkezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Intézetünk gyors, hatékony és megbízható komplex szolgáltatásokat kínál korszerűen felszerelt, széles körű szaktudással rendelkező, akkreditált Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriumaival.
Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriumunk az elsők között szerezte meg NAH-akkreditációját az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint. Ezen túlmenően laboratóriumunk érvényes GMP-engedélyekkel is rendelkezik humán- és állatgyógyászati gyógyszerkészítmények mikrobiológiai minőség-ellenőrző vizsgálataira. A GMP-engedélyeket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (NÉBIH ÁTI) bocsátotta ki.

Kiemelt laboratóriumi szolgáltatásaink
- AKKREDITÁLT MINTAVÉTEL
 - ÉLELMISZEREK AKKREDITÁLT HIGIÉNIAI-MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATAI
 - ÉLELMISZEREK AKKREDITÁLT FIZIKAI-KÉMIAI VIZSGÁLATAI
 - ÉLELMISZEREK ÉRZÉKSZERVI VIZSGÁLATA
 - KOMPLEX LABORATÓRIUMI SZOLGÁLTATÁSOK
 - ANYAGVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM
 
Az árajánlatadást, a mintaszállítás szervezését, valamint a minták érkeztetését, szétosztását és az eredmények jegyzőkönyvezését az Adminisztrációs Csoport végzi.
Részletes laboratóriumi szolgáltatásaink
Laboratóriumunk az alábbi témakörökben, továbbá mindenfajta laboratóriumi vizsgálattal és élelmiszer-biztonsági szolgáltatással kapcsolatban várja a különböző meglévő és jövőbeni ügyfeleink megbízásait.
A felsoroltakon túl egyéb laboratóriumi vizsgálatok elvégzését és szolgáltatásokat is vállalunk, keressen bennünket!
Mintavétel
- Akkreditált mikrobiológiai környezethigiéniai mintavétel (felület, levegő, sűrített levegő)
 - Akkreditált mikrobiológiai vízmintavétel
 - Tej-, tejtermékek akkreditált mintavétele
 - Élelmiszertermékek mintavétele
 
Higiéniai-mikrobiológiai vizsgálatok
- Hús-, tej-, tojás-, hal-, gabona-, édesipari, sütőipari és egyéb élelmiszeripari termékek komplex vizsgálata
 - Takarmány vizsgálatok
 - Ivó-, ásvány-, kondenz- és egyéb vízvizsgálatok
 - Kozmetikumok vizsgálata
 - Gyógyszervizsgálatok (steril és nem steril termékek vizsgálata)
 - PCR-alapú vizsgálatok: mikroorganizmusok kimutatása, allergén vizsgálatok, fajazonosság vizsgálatok és egyéb gyors vizsgálatok
 - Stabilitási vizsgálatok („Challenge” teszt, tartósítási hatékonyság)
 - Validálások (hőkezelő berendezések, levegőellátó rendszerek, takarítás, fertőtlenítés)
 
Fizikai-kémiai vizsgálatok
- Hús-, tej-, tojás-, hal-, gabona-, édesipari, sütőipari és egyéb élelmiszeripari termékek komplex vizsgálata
 - Allergénvizsgálatok (termék, felület)
 - Mikotoxin-vizsgálatok (termék, felület)
 - Tápértékvizsgálatok
 - HPLC, GC nagyműszeres mérések (zsírsavösszetétel tartósítószerek, cukorspektrum, egyéb anyagok vizsgálata)
 
Komplex vizsgálatok
- Üzemikörnyezet-higiénia monitoring rendszerű vizsgálata
 - Beszállítói megfelelőség ellenőrzése
 - Élelmiszerek minőségének monitoring rendszerű ellenőrzése
 - Élelmiszerek minőségmegőrzési idejének meghatározása
 - Élelmiszerhibák okának felderítése
 - Kontroll- és kalibrációs minták fejlesztése és gyártása automata tej- és tejtermék-analizátorokhoz
 - Élelmiszerminőség-biztosítási, mintavételi és laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos oktatások
 - Élelmiszerjogi szaktanácsadás
 - Termékdeklarációk és termékjelölések véleményezése ellenőrzése a hatályos jogszabályok szerint
 - Élelmiszerek forgalomképességének minősítése a hatályos jogszabályok alapján
 - Vizsgálati eredményekkel kapcsolatos szaktanácsadás
 
ANYAGVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM
- Nyers tehén-, juh-, kecsketej beltartalmi paramétereinek vizsgálata FT-IR módszerrel
 - Kalibráló mintasorozatok készítése gyors beltartalom vizsgáló készülékekhez
 

Akkreditáció és minőségirányítás
A minőség-ellenőrzés, a minőségbiztosítás, a fogyasztói bizalom növelése és megőrzése folyamatos kihívást jelent az élelmiszer-előállítók, a gyógyszergyártók és a forgalmazók számára.
Akkreditált státuszok
- 1999.04.12. MSZ EN 45001:1990 alapján első akkreditáció, az iparági laboratóriumok között elsőként
 - 2002.04.11. MSZ EN ISO/IEC 17025:2001 alapján szereztük meg az akkreditációt
 - 2005.06.14. MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 alapján szereztük meg az akkreditációt
 - 2020.02.27. MSZ EN ISO/IEC 17025:2018-as szabvány
 - 2021.07.29. A laboratórium újraakkreditálása, akkreditálási szám: NAH-1-1013/2021
 
Feladataink az akkreditált területen
- Minőségirányítási rendszer folyamatos karbantartása, fejlesztése
 - Hatósági, belső és vevői auditok koordinálása, felkészülés és felkészítés az auditokra
 - Panaszkezelés
 - Helyesbítő tevékenységek felügyelete, ellenőrzése
 - Műszer-kalibráció, kvalifikáció felügyelete
 - Beszállítók minősítése, ellenőrzések
 - Vevői megelégedettségi felmérések
 - Vizsgálószemélyzet szakmai felkészültségének, folyamatos képzésének figyelemmel kísérése, hatékonyságának ellenőrzése, továbbképzések
 - Szerződések MIR-megfelelősége
 - Vizsgálati eredmények MIR-megfelelőségének ellenőrzése
 - Alkalmazott szabványok folyamatos figyelése, a visszavont státusz jelzése a vizsgálati jegyzőkönyveken, jelentés a NAH felé
 - Kockázatokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tevékenységek feltárása a belső auditok, vevői megelégedettségi felmérések, beszállítók minősítése, vagyis a minőségirányítási rendszer eredményeinek felhasználásával
 
Feladataink a GMP vonalon
- Humán- és állatgyógyszerminőség-ellenőrző vizsgálatok megfelelőségének ellenőrzése a GMP-irányelvek előírásai szerint
 - Állat- és humángyógyszerek, gyógyhatású készítmények, kozmetikumok, teák mikrobiológiai vizsgálatához a GMP előírásai szerinti vizsgálati környezet és a nyomonkövethetőség biztosítása
 - A NÉBIH-ÁTI, illetve az OGYÉI által végzett auditokra felkészülés, önellenőrzések, oktatások megfelelőségének, hatékonyságának ellenőrzése
 
Feladataink élelmiszer-vizsgálati vonalon
- Ide tartozik az élelmiszerek teljes körű forgalomképesség-vizsgálatának, illetve összetétel-vizsgálatának koordinálása, kapcsolattartás a megbízókkal, egyeztetés a mintákkal és a kiadott szakvéleményekkel kapcsolatban
 - A laboratóriumi részlegek vizsgálati eredményeinek alapján szakvélemény elkészítése a vonatkozó nemzetközi, nemzeti szabványok, előírások, rendeletek, a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó előírásai alapján
 
KERESSE KOLLÉGÁiNKAT BIZALOMMAL!
MTKI Kft.
Kutató-, Élelmiszervizsgáló és Nyerstejminősítő Laboratóriuma
9200 Mosonmagyaróvár, 
Csiszár József utca 1.
Az árajánlatadást, a mintaszállítás szervezését, valamint a minták érkeztetését, szétosztását és az eredmények jegyzőkönyvezését az Adminisztrációs Csoport végzi.
NEUBERGER-MICHEL Andrea
adminisztrációs csoportvezető
Tel.: +36 (30) 345-7955
E-mail: aneuberger-michel@mtki.hu
Megbízási nyomtatványok (Excel dokumentumok):
SZABÓ Katalin
laboratóriumvezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /147
Mobil: +36 (30) 263-3939
E-mail: kszabo@mtki.hu
FINTA Ágnes
laboratóriumvezető helyettes, mikrobiológiai részlegvezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /147
Mobil: +36 (30) 623-8612
E-mail: afinta@mtki.hu
PÉNTEK Gabriella
fizikai-kémiai részlegvezető
Tel.: +36 (96) 215-711/142
Mobil: +36 (30) 126-6337
E-mail: gpentek@mtki.hu
PORDÁN Katalin
minőségirányítási vezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /117
Mobil: +36 (30) 203-9810
E-mail: kpordan@mtki.hu
NAGY János
mintavételi csoportvezető
Tel.: +36 (96) 215-711 /149
Mobil: +36 (30) 114-0723
E-mail: jnagy@mtki.hu
Dr. PÓSA Annamária
nyerstejminősítő részlegvezető
Tel.: + 36 (1) 455-06-56
Mobil: + 36 (30) 86-83-167
E-mail: aposa@mtki.hu
