Oktatás és képzések

Intézetünk eredményessége legnagyobb mértékben a kutatók szakmai tudásán és elkötelezettségén alapul

oktatas 600x600 1

Intézetünk eredményessége legnagyobb mértékben a kutatók szakmai tudásán, tapasztalatán és elkötelezettségén alapul, ezt felismerve az Intézet különösen nagy hangsúlyt fektet a kutatói utánpótlásképzésre.

A tehetséges fiatalok megszólítása, a meglévő tudás átadása, a tapasztalatszerzés lehetőségeinek biztosítása, továbbá az eredeti elképzelések támogatása biztos recept ahhoz, hogy az Intézet hosszú távon is sikeres és versenyképes maradjon a kutatás-fejlesztési területen.


Ennek keretében a következő tevékenységeket valósítjuk meg:

Gyakorlat

Különböző szakmai gyakorlatokra fogadjuk egyetemek hallgatóit. BSc-, MSc-, PhD-tanulmányaik során kutatási feladataikat végzik nálunk a hallgatók, továbbá ehhez kapcsolódóan szakdolgozatukat, diplomadolgozatukat, disszertációjukat készítik itt, és sikerrel mutatják be eredményeiket a kari és országos Tudományos Diákköri Konferenciákon.

Az Intézet a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Karának „elismert gyakorló és kutató hely” minősítésével is rendelkezik.

Mentorprogram

Mentorprogramunk során „on the job” tréningekkel vezetjük be a hallgatókat a kutatás-fejlesztés és a laboratóriumi vizsgálatok elméleti és gyakorlati tudományába.

A fentieken túl a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megbízásából a „Tanuljunk együtt – tejipari képzési program” keretében 2 napos elméleti és gyakorlati képzéseket is bonyolít az Intézet különböző tejtermékek előállításáról. Az elsősorban kistermelők részére szervezett képzések jelenleg öt témakört ölelnek fel: vegyes alvasztású sajtok gyártása, oltós alvasztású sajtok gyártása kezdő és haladó szinten, juh- és kecskesajtok gyártása, savas alvasztású tejtermékek gyártása.