Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek felé, mint fontos fehérje- és tápanyagforrások, és fogyasztja őket a nap különböző szakaszaiban, mindennapos szokást alakítva ki. A Chr. Hansen joghurtkultúrái ideálisak az Ön márkája számára, melyekre építhet, és közösen megalkothatjuk a következő tejterméket, amely megfelel a modern fogyasztók növekvő igényeinek és követelményeinek.
Probiotikumok
A fogyasztók világszerte igénylik a hozzáadott értékkel rendelkező élelmiszereket. A Chr. Hansen NU-TRISH ® probiotikumai természetes, biztonságos és hatékony összetevők szilárd tudományos dokumentációval, amelyek segíthetnek az élelmiszergyártóknak abban, hogy pontosan azt nyújtsák, amit a fogyasztók akarnak: ízletes élelmiszereket, amelyeknek hiteles, kimutatható egészségi előnyei vannak. Mivel a probiotikumok élő baktériumok, az élelmiszerekhez és italokhoz adott probiotikumok előállítása és forgalmazása kihívást jelenthet. Legfőbb erősségünk, hogy segítünk a gyártóknak a lehető legjobb ízű termékek létrehozásában, a megfelelő mennyiségű élő baktériummal az optimális eltarthatóság érdekében, biztosítva, hogy az értékes baktériumok az elvárt hatás eléréséhez megfelelő mennyiségben legyenek jelen a termékben. Keressen minket, és tudjon meg többet az egészséges élethez szükséges probiotikus kultúrák kínálatáról.
Kevesebb cukor
Egy olyan időszakban, amikor az egészség és a jó közérzet megőrzése minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap, a fogyasztók fokozottan ügyelnek a cukorbevitel csökkentésére. A kereskedők és a szabályozó hatóságok egyaránt azon dolgoznak, hogy világszerte alacsonyabb cukortartalmú termékeket kínáljanak a piacokon. Sok joghurt túl sok cukrot tartalmaz. A Chr. Hansennél innovatív kultúráink és enzimjeink minden igényt kielégítenek a cukorcsökkentés terén, így Ön ízletes, édes ízű, alacsony cukortartalmú joghurtot készíthet:
- SWEETY® – Úttörő kultúra, mely a fermentáció során a laktózt glükózzá alakítja, természetes módon növelve az édes íz érzetét a joghurtban.
- YOFLEX® – Ez a terméksorozat kiváló pH-stabilitással rendelkező enyhe kultúrákat foglal magába, melyek révén csökkenthető a hozzáadott cukor mennyisége – amellyel egyébként a minőségmegőrzési idő alatt emelkedő savasságot kompenzálnánk.
- NOLA® FIT – Újszerű, nagy tisztaságú laktáz, amely a laktózt az édesebb ízű glükózra és galaktózra bontja.
- HA-LACTASE™ – Klasszikus, jól bevált laktáz, amely címkebarát és alkalmas a bio- és VLOG-tanúsítványokhoz.
Laktózmentes
Mivel a tejtermékek napi fogyasztása egyre emelkedik, a laktózmentes alternatívák biztosítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a fogyasztók kihasználhassák a tejtermékek pozitív hatásait, ugyanakkor minimalizálják a laktóz okozta lehetséges kellemetlenségeket. A laktózmentes termékek kategóriája jelentősen növekszik, világszerte számos új terméket vezetnek be a tejtermékek körében. A fő hangsúly a tejre és a joghurtra esik, de gyors a térhódítás más tejtermékek irányába is, mint a krémsajt, tejföl és a tejpor. A laktózmentes termékek fogyasztói lojálisak, és hajlandóak prémium árat fizetni – néhány esetben a normál termék árának több mint kétszeresét. Ezért van értelme ízletes laktózmentes termékeket fejleszteni, mely a Chr. Hansen kiváló minőségű laktáz enzimjeivel, a NOLA® FIT & HA-LACTASE™ enzimekkel és az alkalmazási támogatással mindez problémamentesen megoldható.
Magas fehérjetartalom
A gyártók eltávolodnak a mesterséges összetevőktől, csökkentik a cukor mennyiségét és olyan kívánatos összetevőkben gazdag termékeket vezetnek be, mint a rost és a fehérjék. A fehérjében gazdag élelmiszerek nagyon népszerűvé váltak, mivel messze túlmutatnak az izomépítésen – a tartós energia természetes forrásának tekintik. Emiatt a tejtermékek, különösen a joghurtok, a magas fehérjetartalmú változatok fejlesztésével visszanyerik természetes egészségi előnyeiket. A Chr. Hansennél széleskörű szakértelemmel rendelkezünk az olyan fermentált, dúsított joghurtok kifejlesztésében, melyek mellőzik a púderes ízt vagy a krétaszerűséget, úgyszintén a szűrt joghurtok terén, melyek a gyártási folyamat során alacsony utósavanyodást érnek el, biztosítva a kívánt enyhe ízt. Fedezze fel, hogyan tudunk együtt ízletes, magas fehérjetartalmú terméket készíteni.