Sajtkülönlegességek különleges érlelő kultúrákkal – 1. rész
A sajtkülönlegességek egyre népszerűbbek, a különleges érlelő kultúrák szerepét viszont kevesen ismerik. Márpedig a sajtkészítés világában a mikroorganizmusoké a főszerep – nemcsak a…
A sajtkülönlegességek egyre népszerűbbek, a különleges érlelő kultúrák szerepét viszont kevesen ismerik. Márpedig a sajtkészítés világában a mikroorganizmusoké a főszerep – nemcsak a…
Az aflatoxinok egyre gyakoribb jelenléte és a Prototheca-fertőzések megjelenése komoly kihívást jelentenek a tej minőségére nézve. Ezekről – és a visegrádi országok tejiparának…
Reverz ozmózis és nanoszűrés alkalmazása a tejiparban 3. rész A reverz ozmózis (RO) és a nanoszűrés (NF) rendszerek megjelenésükben és jellemzőikben is hasonlóak….
Membránszeparáció a tejiparban 2. rész A tejiparban jellemzően 4 különböző membránszűrési eljárást alkalmaznak: mikroszűrést (MF), ultraszűrést (UF), nanoszűrést (NF) és reverz ozmózist (RO)….
Áttekintés a membránszeparációs eljárásokról 1. rész A membrántechnológiákat évtizedek óta széles körben alkalmazzák az élelmiszer-feldolgozásban a különböző folyadékáramok és oldott anyagok tisztítására, csírátlanítására,…
Érlelt félkemény és kemény sajtok vajsavas puffadása – előzze meg a nyerstej vizsgálatával!
Clostridium vizsgálatok az MTKI Nyerstejminősítő Laboratóriumában
A végére értél
A végére értél