2024. január 30 – február 3. között kerül megrendezésre Izmirben a 19. Agroexpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Vásár, amely Törökország legnagyobb és Európa négy legnagyobb mezőgazdasági vásárának egyike. 

A tavalyi XVIII. Agroexpo 74 országból 449 kiállítót és 105 716 látogatót fogadott öt napon keresztül. Idén ez a szám megnövekedni látszik, várhatóan 100 országból 500 kiállítóval, amelyből az egyik a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával kiállító Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet.

A szervező cég az 1986-ban alapított „Orion Fairs and Promotion Services Inc.” a szakterületének számító mezőgazdasági és állattenyésztési vásárok szervezésében az izmiri és a denizli vásárokkal folytatja útját. 1993-ban rendezte meg Törökország első mezőgazdasági vásárát Söke – Aydınban.

Ez az esemény egy kiváló lehetőség a mezőgazdasági szektor szakemberei számára, hogy találkozzanak, információkat cseréljenek, és megismerjék az iparágban tapasztalható legújabb fejleményeket.