A tejoltók enzimek, amelyek lebontják a tejfehérje egyik komponensét, a kappa kazeint. Ez a bontás eredményezi a sajtalvadék képződését. A tejoltók kulcsszerepet játszanak a sajthozamban, a sajtérésben, közvetlenül befolyásolják a végtermék költségét és minőségét.

Állati oltók a kiváló minőségű, hagyományos sajtokhoz: a Naturen® egy állati oltó, amelyet a borjak vagy bárányok oltógyomrából vonnak ki. Különböző kimozin/pepszin arányban, folyékony és por formában, változatos kiszerelési méretekben érhető el.

Mikrobiológiai oltók: a Hannilase® egy mukorpepszin, amelyet a Rhizomucor miehei gomba egy kiválasztott törzsének fermentációjával készítenek. A Rhizomucor miehei a késztermékben nincs jelen. A Rhizomucor miehei tipikus enzimatikus aktivitásának köszönhetően a termék jelentősen befolyásolja a sajt ízének és szerkezetének kialakulását. Elsősorban friss és érlelés nélküli sajtok készítéséhez javasolt.

Fermentációs tejoltó enzimek: a Chy-Max® 1. generációs FPC– (fermentációval előállított kimozin) oltó, nagy tisztaságú, 100% kimozint tartalmazó enzim, amelyet az Aspergillus niger var. awamori általi fermentációval állítanak elő. A Chy-Max® M a legújabb fejlesztésű 2. generációs FPC-oltó, amely nagy tejalvadási specifitással és csökkentett fehérjebontó-aktivitással rendelkezik.

Legfontosabb előnyei: növeli a sajtkihozatalt, szilárdabb sajtállományt biztosít a minőségmegőrzési idő alatt, nincs keseredés, javul a savó minősége stb. Az FPC-oltók különböző erősségben (IMCU), folyékony és granulált formában érhetők el.


A TERMÉKKEL KAPCSOLATBAN AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN ÉRDEKLŐDHET:

Telefonon: +36 96 215 711
E-mailben: rendeles@mtki.hu