Ma Normandia buja zöld legelőire utazunk, amely régió a gazdag tejtermékeiről és híres almaültetvényeiről ismert. Itt bontakozik ki a szív alakú Neufchâtel története, Franciaország egyik legrégebbi sajtjáé, amely a 6. századra nyúlik vissza. Ez egy krémes gyönyör, amely magában hordozza az évszázados hagyományt, egy csipetnyi romantikát és gazdag ízprofilt.
A SAJT EREDETE
A Pays de Bray-ben készült Neufchâtel Normandia egyik legrégebbi sajtja. A legenda szerint fiatal lányok szív alakú formában adták a Neufchâtel sajtot angol katonáknak, hogy kifejezzék irántuk való szeretetüket és együttérzésüket a százéves háború alatt. 1969 óta rendelkezik oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Különféle ételekhez használható, az előételektől a desszertekig, egy csipetnyi francia kifinomultságot kölcsönözve minden étkezésnek. Legyen a Neufchâtel a sajttál sztárja (vagy szíve) olyan gyümölcsök kíséretében, mint az alma és a szőlő. Krémes, könnyen kenhető állagának köszönhetően kenhetjük kenyérre vagy bagelre, de ízesebbé teheti a mártásokat, leveseket és tésztaételeket is.
Italok:
Az olyan vörösborok, mint a beaujolais, côtes-du-rhône, graves, saumur, chinon, anjou vagy a bourgueil remekül kiemelik a sajt ízét.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.