Gamalost

Gamalost

Története Norvégiában a viking korszakig vezethető vissza.

Appenzeller

Appenzeller

Az Appenzeller sajt a svájci sajtkülönlegességek egyik legnagyobbja.

Ardrahan

Ardrahan

A sajt összetett ízvilágot sugároz, amelyet a savas, vajas, diós és zamatos tulajdonságok hangsúlyoznak.

Herve

Herve

A belga Liège tartomány buja dombjai között évszázadok óta csendesen érlelődik e becses finomság.

Milleens

Milleens

A Milleens az egyik legrégebbi tanyasi sajt Írországból.

Tetilla

Tetilla

A Tetilla sajt a spanyol Galícia vidék legjellegzetesebb sajtja.

Maroilles

Maroilles

A sajt textúrája krémes és lágy, ami hozzájárul az általános ízélményhez.

Fourme d’Ambert

Fourme d’Ambert

A számtalan francia kéksajt közül a Fourme d’Ambert szó szerint kiemelkedik méretével és alakjával.

Scamorza

Scamorza

A Scamorza véletlenül született Dél-Olaszországban a 19. század végén.

Babybel

Babybel

A Babybel sajtot könnyű és praktikus snackként is fogyaszthatjuk.

Wensleydale

Wensleydale

Sok Wensleydale sajtba gyümölcsdarabokat, például málnát, sárgabarackot vagy áfonyát tesznek.

Edami

Edami

Az edami egy világhírű holland sajt, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli.

Mimolette

Mimolette

Amíg a tej alvad, annattót adnak hozzá, amely magvakból nyert természetes színezőanyag.

Canastra

Canastra

A Canastra egy brazil sajt, amelyet nyers tehéntejből készítenek.

Époisses

Époisses

Létezik egy városi legenda, miszerint ezt a sajtot betiltották a párizsi metróban.

Cabrales

Cabrales

A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.

Beaufort

Beaufort

Beaufort sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző receptekben is helyet kapjon.

Reblochon

Reblochon

A Reblochon kitűnően megállja a helyét egy sajttálon, sokféle kenyérrel párosítható.

Maasdam

Maasdam

Fiatalon általában harapnivalóként fogyasztják, vagy szendvicsekben használják.

Cantal

Cantal

A Cantal egy érlelt francia sajt természetes héjjal, szilárd állaggal és finom, mégis összetett ízzel.

Brick

Brick

Először Wisconsinban készítették el , és a túró préselésére használt téglákról kapta a nevét.

Raclette

Raclette

Kizárólag olyan tehenek tejéből állítják elő, amelyek nyáron friss füvön, télen réti szénán legelnek.

Cottage cheese

Cottage cheese

A cottage cheese kiválóan felhasználható sajtlevesek, mártások, sajt- és túrótorták elkészítéséhez.

Catupiry

Catupiry

A Catupiry pontos receptje a mai napig titok maradt.

Brunost

Brunost

Nem sajtként tartják számon a barnasajtot, bármennyire is becsapós a neve.

Chhurpi

Chhurpi

Kelet-India, Nepál és Bhután egyik kedvenc csemegéje.

Milbenkäse

Milbenkäse

Helmut Pöschel nagy lelkesedéssel fogott neki az atkasajt készítésének.

Tronchon

Tronchon

Ezt a sajtot már a Don Quijote folytatása is említi, ezért legalább 400 évesre becsülik.

Óvári

Óvári

Az óvári sajtot 1903 körül a Mosonmegyei Tejszövetkezet részére Ujhelyi Imre kísérletezte ki.

MouCo ColoRouge

MouCo ColoRouge

A ColoRouge 7-8 hetes korban válik testessé, amikor is a krémes, vajas ízek teljesen összeolvadnak.

A végére értél

A végére értél