Gamalost
Története Norvégiában a viking korszakig vezethető vissza.
Története Norvégiában a viking korszakig vezethető vissza.
Az Appenzeller sajt a svájci sajtkülönlegességek egyik legnagyobbja.
A sajt összetett ízvilágot sugároz, amelyet a savas, vajas, diós és zamatos tulajdonságok hangsúlyoznak.
A belga Liège tartomány buja dombjai között évszázadok óta csendesen érlelődik e becses finomság.
A Milleens az egyik legrégebbi tanyasi sajt Írországból.
A Tetilla sajt a spanyol Galícia vidék legjellegzetesebb sajtja.
A sajt textúrája krémes és lágy, ami hozzájárul az általános ízélményhez.
A számtalan francia kéksajt közül a Fourme d’Ambert szó szerint kiemelkedik méretével és alakjával.
A Scamorza véletlenül született Dél-Olaszországban a 19. század végén.
A Babybel sajtot könnyű és praktikus snackként is fogyaszthatjuk.
Sok Wensleydale sajtba gyümölcsdarabokat, például málnát, sárgabarackot vagy áfonyát tesznek.
Az edami egy világhírű holland sajt, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli.
Amíg a tej alvad, annattót adnak hozzá, amely magvakból nyert természetes színezőanyag.
A Canastra egy brazil sajt, amelyet nyers tehéntejből készítenek.
Létezik egy városi legenda, miszerint ezt a sajtot betiltották a párizsi metróban.
A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.
Beaufort sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző receptekben is helyet kapjon.
A Reblochon kitűnően megállja a helyét egy sajttálon, sokféle kenyérrel párosítható.
Fiatalon általában harapnivalóként fogyasztják, vagy szendvicsekben használják.
A Cantal egy érlelt francia sajt természetes héjjal, szilárd állaggal és finom, mégis összetett ízzel.
Először Wisconsinban készítették el , és a túró préselésére használt téglákról kapta a nevét.
Kizárólag olyan tehenek tejéből állítják elő, amelyek nyáron friss füvön, télen réti szénán legelnek.
A cottage cheese kiválóan felhasználható sajtlevesek, mártások, sajt- és túrótorták elkészítéséhez.
A Catupiry pontos receptje a mai napig titok maradt.
Nem sajtként tartják számon a barnasajtot, bármennyire is becsapós a neve.
Kelet-India, Nepál és Bhután egyik kedvenc csemegéje.
Helmut Pöschel nagy lelkesedéssel fogott neki az atkasajt készítésének.
Ezt a sajtot már a Don Quijote folytatása is említi, ezért legalább 400 évesre becsülik.
Az óvári sajtot 1903 körül a Mosonmegyei Tejszövetkezet részére Ujhelyi Imre kísérletezte ki.
A ColoRouge 7-8 hetes korban válik testessé, amikor is a krémes, vajas ízek teljesen összeolvadnak.
A végére értél
A végére értél