A Belper Knolle sajtot apró, gömb alakú formájával könnyű felismerni, és a textúrája is egyedülálló – olyan, mintha apró élesztőgombákat tartalmazna a felszínén. Ez a külső borítás nemcsak esztétikailag vonzó, de garantáltan hozzájárul az ízélményhez is.
A SAJT EREDETE
A Belpben gyártott Belper Knolle egy egyedi svájci kemény sajt, amelyet kis golyóvá formáznak. A knolle szó gumónak fordítható, ami a formájára utal. Kinézete miatt ezt a sajtot gyakran a sajtvilág szarvasgombájaként is emlegetik. Nyers tehéntejből készítik, a receptet 1993-ban Herr Glauser alkotta meg.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
A fiatalabb változatot önmagában is fogyaszthatjuk, mézzel és dióval. Az érettebb sajtot keménysége miatt praktikusabb reszelni, ezért sokféle ételhez hozzáadható. Reszelhetjük többek között sült burgonyára, tésztákra, salátákra, pizzákra, rizottókra, de még a reggeli tojásrántottát is feldobhatjuk vele.
Italok:
Ez egy savanyú, gyógynövényes sajt, így fehérborokhoz illik a legjobban. Ilyen például a Loire-völgyi Benedicte de Rycke Jasnières, a chardonnay vagy a fehér burgundi.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.