Gamalost

Gamalost

Története Norvégiában a viking korszakig vezethető vissza.

Ibores

Ibores

Remekül párosul a Pouilly Fume-mal és néhány tölgyes chardonnay-val.

Appenzeller

Appenzeller

Az Appenzeller sajt a svájci sajtkülönlegességek egyik legnagyobbja.

Picodon

Picodon

A Picodon egyike volt azon sajtoknak, melyek körbejárták a Földet egy űrsiklóval.

Rocamadour

Rocamadour

A Rocamadour kis lapos, kerek formájú sajt, természetes ehető héjjal.

Ardrahan

Ardrahan

A sajt összetett ízvilágot sugároz, amelyet a savas, vajas, diós és zamatos tulajdonságok hangsúlyoznak.

Herve

Herve

A belga Liège tartomány buja dombjai között évszázadok óta csendesen érlelődik e becses finomság.

PataCabra

PataCabra

A „Pata Cabra” elnevezés „kecske lábát” jelenti, ami a sajt jellegzetes hengeres alakjából ered.

Milleens

Milleens

A Milleens az egyik legrégebbi tanyasi sajt Írországból.

Tetilla

Tetilla

A Tetilla sajt a spanyol Galícia vidék legjellegzetesebb sajtja.

Maroilles

Maroilles

A sajt textúrája krémes és lágy, ami hozzájárul az általános ízélményhez.

Fourme d’Ambert

Fourme d’Ambert

A számtalan francia kéksajt közül a Fourme d’Ambert szó szerint kiemelkedik méretével és alakjával.

Scamorza

Scamorza

A Scamorza véletlenül született Dél-Olaszországban a 19. század végén.

Babybel

Babybel

A Babybel sajtot könnyű és praktikus snackként is fogyaszthatjuk.

Wensleydale

Wensleydale

Sok Wensleydale sajtba gyümölcsdarabokat, például málnát, sárgabarackot vagy áfonyát tesznek.

Banon

Banon

A sajtkészítés első lépése a friss és minőségi kecsketej beszerzése a helyi gazdálkodóktól.

Edami

Edami

Az edami egy világhírű holland sajt, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli.

Mimolette

Mimolette

Amíg a tej alvad, annattót adnak hozzá, amely magvakból nyert természetes színezőanyag.

Canastra

Canastra

A Canastra egy brazil sajt, amelyet nyers tehéntejből készítenek.

Brocciu

Brocciu

A Brocciu sajt egyedülálló abban, hogy a sajtkészítés során visszamaradó tejsavóból készül.

Époisses

Époisses

Létezik egy városi legenda, miszerint ezt a sajtot betiltották a párizsi metróban.

Cabrales

Cabrales

A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.

Beaufort

Beaufort

Beaufort sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző receptekben is helyet kapjon.

Reblochon

Reblochon

A Reblochon kitűnően megállja a helyét egy sajttálon, sokféle kenyérrel párosítható.

Burgos

Burgos

Bár önmagában is fogyasztható, a Burgost általában más ételek kísérik.

Caravane

Caravane

A kilencvenes évek elején állították elő, a Caravane napjaink első tevesajtja.

Maasdam

Maasdam

Fiatalon általában harapnivalóként fogyasztják, vagy szendvicsekben használják.

Cantal

Cantal

A Cantal egy érlelt francia sajt természetes héjjal, szilárd állaggal és finom, mégis összetett ízzel.

Brick

Brick

Először Wisconsinban készítették el , és a túró préselésére használt téglákról kapta a nevét.

Raclette

Raclette

Kizárólag olyan tehenek tejéből állítják elő, amelyek nyáron friss füvön, télen réti szénán legelnek.

A végére értél

A végére értél