Castellano
A Castellano (más néven Castigliano) egy hagyományos, kemény juhsajt.
A Castellano (más néven Castigliano) egy hagyományos, kemény juhsajt.
Az Olomoucké tvarůžky a Quargel vagy közismertebb nevén a kvargli.
A svájci Gruyère sajt receptje alapján készült, egy lényeges különbséggel:
A friss változat finoman fanyar ízéről ismert.
A Cheshire Nagy-Britannia kulináris hagyatékának igazi szimbóluma.
Egy francia sajt, amely a trappista Port Salut sajton alapul
Remek párosítás olyan gyümölcsökkel, mint a szőlő, füge, alma vagy körte.
Mintha egy hagyományos kéksajt és egy krémes Brie keresztezése lenne.
Az Afuega’l Pitu sajt egyedi és fejlődő ízprofillal rendelkezik.
A Shanklish egy ízletes sajt, amely Libanon és Szíria kulináris hagyományait őrzi.
Becslések szerint legalább 2000 éve gyártják, így az egyik legrégebbi sajt.
Hagyományosan a betakarítási időszakban készült, amikor volt friss zsálya.
A Redykołka sajtokat hagyományosan madár, szív vagy orsó formában készítik.
A Philadelphia krémsajtért milliók rajonganak szerte a világon.
A Pavé d’Affinois egy nagyon fiatal sajt, amelyet először csak 1981-ben készítettek.
Az Oscypek elkészítésének legnépszerűbb módja a serpenyőben sütés.
A Pays de Bray-ben készült Neufchâtel Normandia egyik legrégebbi sajtja.
A Mâconnais sajt egy gasztronómiai gyöngyszem.
A Lancashire az egyik leghagyományosabb sajt Nagy-Britanniában.
A Románia hegyvidéki régióiban előállított kashkaval sajt egyedi tulajdonságokkal rendelkezik.
A halloumihoz hasonlóan a kenyérsajt sem veszíti el formáját hevítés közben.
Az örmény szálas sajtként is emlegetett Chechil egy hagyományos örmény sajt.
A Caerphilly sajt egy igazi kulináris gyöngyszem Wales szívéből.
A Belpben gyártott Belper Knolle egy egyedi svájci kemény sajt.
Az Akkawi sajtot gyakran használják a közel-keleti konyhában.
A buja hegyvidékről származó Caboc Skócia egyik legrégebbi sajtja.
A Zamorano sajtnak jellegzetes cikk-cakk mintás héja van.
A Castelmagno sajt Piemonte régió egyik legegyedibb és legbecsesebb terméke.
A „bocconcini” szó az olasz „boccone” szóból származik, amely falatot jelent.
Története Norvégiában a viking korszakig vezethető vissza.
A végére értél
A végére értél