A Rhône-Alpes régióból származó, duplán krémes sajt Franciaország gazdag kulináris örökségének és sajtkészítőinek művészi tudásának bizonyítéka. Krémes állagával és finom, mégis összetett ízprofiljával nem csoda, hogy a Pavé d’Affinois világszerte elnyerte a sajtrajongók szívét.
A SAJT EREDETE
A Pavé d’Affinois egy nagyon fiatal sajt, amelyet először csak 1981-ben készítettek, eredetileg a francia Isère megyében lévő Crémieux-ban. 1983-ban létrehozták a Fromagerie Guilloteau-t a loire-i Pélussinban, hogy elkészítsék az akkori Pavé Dauphinois-t. A nevet később Pavé d’Affinois-ra változtatták. A sajtot ma már Pavé d’Affinois és Fromager d’Affinois néven is árulják világszerte, és számos ízben és változatban kapható, beleértve az alacsony zsírtartalmú változatot és a kékpenészes sajtot is.


A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Kenhetjük friss, ropogós kenyérre vagy kekszre, de remekül illik olyan gyümölcsökhöz is, mint a füge, szőlő, alma, körte, szárított sárgabarack vagy a cseresznye.
Italok:
Pezsgő, chardonnay, sauvignon blanc vagy egy könnyed testű pinot noir.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.