A Zamorano egy híres spanyol sajt, amelyet nyers juhtejből készítenek Kasztília-León festői régiójában, Zamorában. Ennek a kemény sajtnak csaknem hat hónapra van szüksége, hogy elérje teljes potenciálját. Megjelenése halványsárga árnyalattal és kellemes, omlós textúrával büszkélkedhet. A Zamorano jellegzetes cikk-cakk mintás héjával és hengeres formájával olyan sajtokhoz hasonlít, mint például a Castellano vagy a Manchego.
A SAJT EREDETE
A Zamorano egy lenyűgöző sajt, amely a spanyolországi Zamora varázslatos régiójából származik. A churra és kasztíliai juhok tejéből készült kemény, érlelt sajt gazdag hagyományokkal rendelkezik, megtestesíti szülőföldje ízeit és szellemiségét. Mindegyik sajt kézzel készül, a részletekre való gondos odafigyeléssel, ami a generációkon át öröklődő kézműves képességek bizonyítéka. 1996 óta OEM státusszal rendelkezik.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Az egyik legjobb módja annak, hogy igazán értékeljük a Zamorano sajt összetett ízeit, ha önmagában fogyasztjuk. Fogyasztás előtt hagyjunk egy szeletet szobahőmérsékletűre melegedni, így megízlelhetjük gazdag, diós és enyhén pikáns ízprofilját. Sajttálon is megállja a helyét, párosíthatjuk más spanyol sajtokkal, például Manchegoval vagy Tetillával, szervírozhatjuk húsokkal, például jamón serrano sonkával vagy chorizóval, köretként pedig a legjobb választás a Marcona mandula, az olajbogyó és a fügelekvár. A változatos ízek kiegészítik és fokozzák a Zamorano ízét.
Italok:
A Zamorano gyönyörűen párosul a robusztus borokkal. Próbálja ki egy testes spanyol vörösborral, mint a rioja vagy a ribera del duero.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.