Castellano
A Castellano (más néven Castigliano) egy hagyományos, kemény juhsajt.
A Castellano (más néven Castigliano) egy hagyományos, kemény juhsajt.
A svájci Gruyère sajt receptje alapján készült, egy lényeges különbséggel:
A Shanklish egy ízletes sajt, amely Libanon és Szíria kulináris hagyományait őrzi.
A Redykołka sajtokat hagyományosan madár, szív vagy orsó formában készítik.
Az Oscypek elkészítésének legnépszerűbb módja a serpenyőben sütés.
A Románia hegyvidéki régióiban előállított kashkaval sajt egyedi tulajdonságokkal rendelkezik.
Az örmény szálas sajtként is emlegetett Chechil egy hagyományos örmény sajt.
Az Akkawi sajtot gyakran használják a közel-keleti konyhában.
A Zamorano sajtnak jellegzetes cikk-cakk mintás héja van.
Sok Wensleydale sajtba gyümölcsdarabokat, például málnát, sárgabarackot vagy áfonyát tesznek.
A Brocciu sajt egyedülálló abban, hogy a sajtkészítés során visszamaradó tejsavóból készül.
A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.
Gyakran fogyasztják desszertsajtként mézzel vagy cukorral.
A Halloumi egy fehér színű, éretlen, kéreg nélküli sajt, amely a mozzarellához hasonlít.
Kinézete és istállószaga ellenére az egyik legfinomabb sajt.
Ezt a sajtot már a Don Quijote folytatása is említi, ezért legalább 400 évesre becsülik.
Ez a félkemény sajt kétharmad juhtej és egyharmad kecsketej keverékéből készül.
A kóstolását nemcsak azért hagyják ki sokan, mert a fogyasztásához gusztus kell.
A parenyica szlovák származású, nem érlelt sajt.
Az Anthotyro egy kecske- és juhtejből készült görög sajt.
Hagyományosan juhtejből, de ma már nem pasztőrözött tehéntejből készítik.
Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.
Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.
A legenda szerint a rokfort sajt véletlenül lett penészes.
A Roncal az észak-spanyolországi legendás Latxa és Aragonesa oveja juhfajták gazdag juhtejéből készül.
A Pecorino Sardo készítéséhez csak a félvadon legelő szárda juhok (nyers vagy pasztőrözött) teje használható.
A juhtej miatt íze kissé csípős, akár savanykásnak is mondható, igazán karakteres.
A természetes sárgásbarnástól a barnás színig terjedő héjú Ossau-Iraty sajtok félkemény-szilárd textúrájúa.
A La Fleur du Maquis rusztikus megjelenése ellenére nem egy erős ízű sajt.
A tradicionális görög feta puha, krémes, ám mégis kissé morzsálódó állagú sajtfajta.
A végére értél
A végére értél