A matcha tea kilenc évszázada a japán teaszertartás teája. A „legzöldebb zöld tea” az egyetlen tea, amelyet vízzel elkeverve teljes egészében megiszunk. Élénkzöld színét a magas klorofilltartalomnak köszönheti. A klorofill termelődése szándékos folyamat eredménye: a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják, árnyékban nevelik. Ezzel a módszerrel csökken a napsugárzás hatása a tealevelekre, amelyek kénytelenek valahogyan pótolni a napfény hiányát, így fokozzák a klorofilltermelést.


A matcha ma már superfood is, a legtöbb antioxidánst tartalmazó (15-szörös antioxidáns-tartalom az élmezőny többi tagjához képest), komplex egészségmegőrző hatású élelmiszer. Alapvető hatóanyagai az erős antioxidáns hatású katekin, a koffein és a teanin.

  • ORAC-értéke: 1711
  • alkalmazási területhez illeszkedően négy minőségben érhető el íz, megjelenés és összetétel tekintetében
  • fogyasztható: teaként, élelmiszer-összetevőként, étrend-kiegészítőkhöz
  • organikus módon előállítva
  • minimális rendelési mennyiség: 10 kg
  • kész receptúrák
  • származási ország: Japán

Felhasználási javaslatok: csokoládé, fagylalt, müzliszeletek, smoothie-k, poralapú termékek.


TERMÉKEINKKEL KAPCSOLATBAN AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN ÉRDEKLŐDHET:

Dakó Éva
MTKI Kft. kereskedelmi osztályvezető
06 30 5423 673

Zapletál Zoltán
MTKI Kft. értékesítési menedzser. – tejipar
06 20 9435 976

Similar Posts