A Caerphilly sajt egy igazi kulináris gyöngyszem Wales szívéből, a sajt szerelmeseinek öröme világszerte. Ez a hagyományos walesi sajt egyedülálló omlós állagával és finom csípős ízével minden falattal ízelítőt nyújt a buja walesi vidékről.
A SAJT EREDETE
Először Caerphilly-ben készítették el 1830 körül. A sajt eredete mélyen a dél-walesi szénbányászatban gyökerezik. Eredetileg azért készült, hogy a bányászokat tápláló étellel lássa el, amelyet könnyedén magukkal vihettek a föld alá és puszta kézzel is fogyaszthatták. A sajt nedvességben gazdag és omlós textúrája, valamint enyhén csípős íze egy csipetnyi citrommal kielégítő ételt kínált a keményen dolgozó bányászok számára. 2018-ban megkapta az oltalom alatt álló földrajzi jelzést (OFJ).
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
A Caerphilly remekül mutat egy sajttálon olyan kísérőkkel, mint a friss gyümölcs, pirított dió és méz. A legjobb, ha a sajtot hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, mielőtt tálalnánk. Olvaszthatjuk rakott ételekbe, morzsolhatjuk salátákra vagy pizzára is.
Italok:
Hagyományosan sörökhöz szokták fogyasztani, különösen azokhoz, amelyeknek a kesernyés jegyei ellensúlyozzák a sajt enyhe édességét. Ropogós fehérborokkal vagy könnyű testű vörösborokkal is kitűnő párosítás.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.