A Bresse Bleu egyedülálló tulajdonságaival tűnik ki a kéksajtok világából. Finom, kék erezetével és krémes állagával enyhébb alternatívája a merészebb kéksajtoknak, így kiváló bevezetés azoknak, akik most ismerkednek ezzel a sajtfajtával. Mintha egy hagyományos kéksajt és egy krémes Brie úgy döntött volna, hogy a legjobb tulajdonságaikat egyesítik egy egyedi finomságban.
A SAJT EREDETE
A Bresse Bleu (vagy Bleu de Bresse) sajtot először 1951-ben készítették el Franciaországban, válaszul az olasz sajtok növekvő népszerűségére. Pasztőrözött tejből készült tehéntejes sajt, állaga és megjelenése külsőleg a camemberthez hasonló, puha, fehér és ehető héjával. A Bresse Blue márka és védjegye teljes egészében az európai sajtóriás, a Savencia Fromage & Dairy (korábban Bongrain) tulajdonában van – így az összes Bresse Bleu ugyanaz, és az összes Bresse Bleu egy –, vagyis nincsenek regionális eltérések.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Csomagoljuk leveles tésztába, majd süssük aranybarnára, és máris kész a mutatós előétel. Szervírozhatjuk sajttálon olyan gyümölcsök kíséretében, mint például a füge, szőlő, alma vagy körte. Tálalhatjuk desszertként is, például mézzel, fügelekvárral vagy étcsokoládéval meglocsolva. Kenyérre kenve, salátákhoz adva vagy ínyenc szószokba olvasztva is remek választás.
Italok:
Élvezze a Bresse Bleu sajtot egy pohár beaujolais vagy Côtes du Rhône borral, a klasszikus francia párosítás érdekében.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.