Az eredetileg trappista szerzetesek által készített Saint Paulin egy félpuha, mosott héjú sajt, amelyet pasztőrözött tehéntejből készítenek. Félpuha és krémes állagú, hasonló a Havartihoz és az Esromhoz. A sajt érlelési ideje 4-6 hét, ezalatt sárgás-narancssárga kéreg alakul ki. Gyümölcsökkel és könnyű borokkal tálalhatjuk.
A SAJT EREDETE
A Saint-Paulin egy francia sajt, amely a trappista Port Salut sajton alapul. Elsőként a Saint-Paulin trappista szerzetesei készítették el, és 1930-as megalakulása óta állandó népszerűségnek örvend a mai napig. Ez volt az első olyan francia sajt, amelyet pasztőrözött tejjel készítettek.


A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Friss gyümölccsel, például szőlővel vagy fügével, valamint különféle kekszekkel remek csemege. Alkalmas gratinokhoz, levesekhez, szószokhoz vagy zöldségekre olvasztva. Próbálja ki a Saint Paulin sajtot desszertként is, édes lekvárral vagy mézzel párosítva.
Italok:
Párosítsa a Saint Paulin sajtot olyan könnyű borokkal, mint például a sauvignon blanc vagy egy gyümölcsös beaujolais. A bor savassága és gyümölcsössége kiegészíti a sajt krémes, diós ízét.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.