Az eredetileg trappista szerzetesek által készített Saint Paulin egy félpuha, mosott héjú sajt, amelyet pasztőrözött tehéntejből készítenek. Félpuha és krémes állagú, hasonló a Havartihoz és az Esromhoz. A sajt érlelési ideje 4-6 hét, ezalatt sárgás-narancssárga kéreg alakul ki. Gyümölcsökkel és könnyű borokkal tálalhatjuk.


A SAJT EREDETE

A Saint-Paulin egy francia sajt, amely a trappista Port Salut sajton alapul. Elsőként a Saint-Paulin trappista szerzetesei készítették el, és 1930-as megalakulása óta állandó népszerűségnek örvend a mai napig. Ez volt az első olyan francia sajt, amelyet pasztőrözött tejjel készítettek.

Saint-Paulin
Saint-Paulin

A SAJT JEGYEI:

  • ÍZE: enyhén édes, diós
  • ILLATA: friss finom, kellemes
  • SZÍNE: belseje halványsárga, amelyet gyönyörűen körbevesz a narancssárga, ehető héj
  • ÁLLAGA: félpuha, krémes és rugalmas
  • FELHASZNÁLT TEJ: pasztőrözött tehéntej
  • SZÁRMAZÁSI HELYE: Franciaország
  • VÁLTOZATAI: nincs
  • ÉRLELÉSE: 4-6 hét

MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?

Ételek:

Friss gyümölccsel, például szőlővel vagy fügével, valamint különféle kekszekkel remek csemege. Alkalmas gratinokhoz, levesekhez, szószokhoz vagy zöldségekre olvasztva. Próbálja ki a Saint Paulin sajtot desszertként is, édes lekvárral vagy mézzel párosítva.

Italok:

Párosítsa a Saint Paulin sajtot olyan könnyű borokkal, mint például a sauvignon blanc vagy egy gyümölcsös beaujolais. A bor savassága és gyümölcsössége kiegészíti a sajt krémes, diós ízét.

Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.