A caprinonak két fő fajtája van: fresco (friss) és stagionato (érlelt). Friss változata 2-4 napig érlelődik. Kellemes, puha, krémes állagú, kerek vagy hengeres formája van. Az érlelt változat 6 hónapig öregszik, és ezalatt a sajt sokkal sósabb, csípősebb ízűvé válik, a színe pedig fehérről sárgára, esetenként vörösesre változik.
A SAJT EREDETE
A Caprino egy lenyűgöző sajt, amely Olaszország elbűvölő tájairól származik. Neve az olasz „capra” szóból ered, amely kecskét jelent, és utal az elsődleges összetevőjére – a friss és egészséges kecsketejre. Ez a kiváló tejtermék Olaszország gazdag kulináris örökségének bizonyítéka, tükrözve az ország szenvedélyét a kiváló minőségű, kézműves élelmiszerek készítése iránt.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Kenhetjük bagettre, rozskenyérre, használhatjuk salátához olyan zöldségek mellé, mint például a paradicsom, kaliforniai paprika, olajbogyó vagy a spenót. Gyümölcsökkel is remek csemege, legyen az alma, körte, füge, szőlő vagy őszibarack. Mézzel, füge- vagy baracklekvárral meglocsolva ízletes desszertként is fogyaszthatjuk.
Italok:
A friss változat jól párosul egy könnyű fehérborral, míg az érettebb sajt a strukturált, gyümölcsös fehérborokhoz illik.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.