Ibores
Remekül párosul a Pouilly Fume-mal és néhány tölgyes chardonnay-val.
Remekül párosul a Pouilly Fume-mal és néhány tölgyes chardonnay-val.
A Picodon egyike volt azon sajtoknak, melyek körbejárták a Földet egy űrsiklóval.
A Rocamadour kis lapos, kerek formájú sajt, természetes ehető héjjal.
A „Pata Cabra” elnevezés „kecske lábát” jelenti, ami a sajt jellegzetes hengeres alakjából ered.
A sajtkészítés első lépése a friss és minőségi kecsketej beszerzése a helyi gazdálkodóktól.
A Brocciu sajt egyedülálló abban, hogy a sajtkészítés során visszamaradó tejsavóból készül.
A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.
A Halloumi egy fehér színű, éretlen, kéreg nélküli sajt, amely a mozzarellához hasonlít.
Kinézete és istállószaga ellenére az egyik legfinomabb sajt.
Ezt a sajtot már a Don Quijote folytatása is említi, ezért legalább 400 évesre becsülik.
Ez a félkemény sajt kétharmad juhtej és egyharmad kecsketej keverékéből készül.
A szamártejet nagyon nehéz sajttá változtatni, mivel nem rendelkezik elég kazeinnel.
Az Anthotyro egy kecske- és juhtejből készült görög sajt.
Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.
Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.
Ez a sajt könnyen felismerhető, mert van egy rozs-szalmaszál, amely keresztezi a közepét.
A Pant-Ys-Gawn, más néven Pantysgawn vagy Pant-Ysgawn, egy walesi kecsketejes sajt.
A Manchego sajt könnyen felismerhető cikk-cakk mintás héjáról.
A Majorero (vagy Maxorata) félkemény sajt halványfehér színű, krémes, enyhén gumiszerű textúrájú.
A Humboldt Fog egy puha, penészben érlelt, kerék alakú kecskesajt. Citrusos és visszafogottan virágos ízvilágú.
A Golden Cross lágy, henger alakú, kérges sajt. Érlelés elején a sajt sűrű, selymes textúrájú.
A Garrotxa belseje fehér, nagyon krémes textúrájú, amelyet természetes penészhéj vesz körül.
A tradicionális görög feta puha, krémes, ám mégis kissé morzsálódó állagú sajtfajta.
A textúra gyakran repedt, lyukacsos és nem ritkán barna foltos egy, a pikáns ízt adó penésztől.
A Clochette érlelése két hétig tart, eltarthatósága körülbelül 45 nap. A kenyérhez hasonlóan készítik el.
A Chevre Bucheron a hóval borított rönkhöz való hasonlóságáról kapta a nevét.
A Charolais egyik legnagyobb kecskesajt: tömege 250-310 gramm, magassága 7 cm, átmérője pedig legalább 6 cm.
A végére értél
A végére értél