Graviera

Graviera

A svájci Gruyère sajt receptje alapján készült, egy lényeges különbséggel:

Caprino

Caprino

A friss változat finoman fanyar ízéről ismert.

Maconnais3

Mâconnais

A Mâconnais sajt egy gasztronómiai gyöngyszem.

Juustoleipä

Juustoleipä 

A halloumihoz hasonlóan a kenyérsajt sem veszíti el formáját hevítés közben.

Chechil1

Chechil

Az örmény szálas sajtként is emlegetett Chechil egy hagyományos örmény sajt.

Akkawi1

Akkawi

Az Akkawi sajtot gyakran használják a közel-keleti konyhában.

Bocconcini

Bocconcini

A „bocconcini” szó az olasz „boccone” szóból származik, amely falatot jelent.

Ibores

Ibores

Remekül párosul a Pouilly Fume-mal és néhány tölgyes chardonnay-val.

Picodon

Picodon

A Picodon egyike volt azon sajtoknak, melyek körbejárták a Földet egy űrsiklóval.

Rocamadour

Rocamadour

A Rocamadour kis lapos, kerek formájú sajt, természetes ehető héjjal.

PataCabra

PataCabra

A „Pata Cabra” elnevezés „kecske lábát” jelenti, ami a sajt jellegzetes hengeres alakjából ered.

Banon

Banon

A sajtkészítés első lépése a friss és minőségi kecsketej beszerzése a helyi gazdálkodóktól.

Brocciu

Brocciu

A Brocciu sajt egyedülálló abban, hogy a sajtkészítés során visszamaradó tejsavóból készül.

Cabrales

Cabrales

A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.

Halloumi

Halloumi

A Halloumi egy fehér színű, éretlen, kéreg nélküli sajt, amely a mozzarellához hasonlít.

Divle Obruk

Divle Obruk

Kinézete és istállószaga ellenére az egyik legfinomabb sajt.

Brunost

Brunost

A brunost, vagy barnasajt már régóta népszerű termék a norvég emberek körében.

Tronchon

Tronchon

Ezt a sajtot már a Don Quijote folytatása is említi, ezért legalább 400 évesre becsülik.

Queijo Rabaçal

Queijo Rabaçal

Ez a félkemény sajt kétharmad juhtej és egyharmad kecsketej keverékéből készül.

Pule

Pule

A szamártejet nagyon nehéz sajttá változtatni, mivel nem rendelkezik elég kazeinnel.

Anthotyro

Anthotyro

Az Anthotyro egy kecske- és juhtejből készült görög sajt.

Ricotta

Ricotta

Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.

Cream Cheese

Cream Cheese

Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.

Sainte Maure

Sainte Maure

Ez a sajt könnyen felismerhető, mert van egy rozs-szalmaszál, amely keresztezi a közepét.

Pantysgawn

Pantysgawn

A Pant-Ys-Gawn, más néven Pantysgawn vagy Pant-Ysgawn, egy walesi kecsketejes sajt.

Manchego

Manchego

A Manchego sajt könnyen felismerhető cikk-cakk mintás héjáról.

Majorero

Majorero

A Majorero (vagy Maxorata) félkemény sajt halványfehér színű, krémes, enyhén gumiszerű textúrájú.

Humboldt Fog

Humboldt Fog

A Humboldt Fog egy puha, penészben érlelt, kerék alakú kecskesajt. Citrusos és visszafogottan virágos ízvilágú.

Golden Cross

Golden Cross

A Golden Cross lágy, henger alakú, kérges sajt. Érlelés elején a sajt sűrű, selymes textúrájú.

Garrotxa

Garrotxa

A Garrotxa belseje fehér, nagyon krémes textúrájú, amelyet természetes penészhéj vesz körül.

A végére értél

A végére értél