Az észak-olaszországi Lombardia régióban készült Dolcelatte, azaz „édes tej”, olyan ízek szimfóniáját kínálja, amelyek világszerte a sajtkedvelők kedvencévé teszik. Akár ropogós bagettre kenjük, akár tésztára olvasztjuk, a Dolcelatte olyan kulináris élményt hoz létre, amelyet nehéz elfelejteni.
A SAJT EREDETE
A Galbani Company által az 1960-as években született Dolcelatte a hagyományos olasz kéksajtok éles, csípős ízének enyhébb alternatívája volt. Pasztőrözött tehéntejből készül, de előállítási folyamata rövidebb, általában két-négy hónapos érlelési időt igényel, ami lágyabb textúrát és lágyabb ízt eredményez társaihoz képest. Gyakran emlegetik Gorgonzola Dolcének, azonban a két sajt nem ugyanaz.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
Remek párosítás olyan gyümölcsökkel, mint a szőlő, füge, alma vagy körte, de kenhetjük bagettra, teljes kiőrlésű kenyérre vagy rozskenyérre is. Salátákhoz, tésztákhoz és pizzákhoz is adhatjuk.
Italok:
A vörösborok közül a legjobb választás a merlot vagy a cabernet sauvignon, az édes fehérborok kedvelőinek pedig a sauternes és a moscato.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.