A Cheshire sajt természetesen omlós állagáról és jellegzetes ízéről híres. Hagyományosan három változatban kapható: fehér, piros és kék. A fehér Cheshire fajta a legenyhébb, tiszta, zamatos ízt és enyhe diós árnyalatot kínál. Az annattóval színezett vörös Cheshire erősebb és robusztusabb ízprofillal rendelkezik, míg a kék penészerekkel tarkított kék Cheshire egészen más ízvilágot mutat be. Gazdagabb, mélyebb, jellegzetes földes, szinte gomba íze van.
A SAJT EREDETE
A Cheshire Nagy-Britannia kulináris hagyatékának igazi szimbóluma, az egyik legrégebbi sajt az országban, a római kor óta készülő sajtot a 11. századi Domesday Book is említi. Védett eredetmegjelölés (OEM) státuszt élvez az Egyesült Királyságban, így csak a Cheshireben és a szomszédos Denbighshire, Flintshire, Shropshire és Staffordshire megyékben termelt sajtot lehet hivatalosan Cheshirenek nevezni.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
A Cheshire remek kiegészítője bármilyen sajttálnak. A gyümölcsök, például a szőlő, a körte és az almaszeletek kiváló párosítást alkotnak, de fogyaszthatjuk szendvicshez, marhasülthez vagy akár tésztákhoz is.
Italok:
Élvezze a Cheshire sajtot egy pohár robusztus vörösborral, stouttal vagy hagyományos brit sörrel.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.