Kétségtelen, hogy a Philadelphia krémsajt egy ismert név, amelyért milliók rajonganak szerte a világon. Gazdag, krémes és kényeztető krémsajt, amely egy csipetnyi luxust adhat bármilyen étkezéshez vagy snackhez.


A SAJT EREDETE

A Philadelphia krémsajtot először egy William Lawrence nevű tejtermelő állította elő 1872-ben. Lawrence a New York állambeli Chesterben élt, és több mint egy évtizede készített sajtokat. A recept a véletlennek köszönhető, Lawrence ugyanis a francia Neufchâtel sajtot próbálta reprodukálni. Új sajtja viszont nagy siker volt, és arról a városról nevezte el, ahol szerinte a legjobban fogyott – Philadelphiáról. A Philadelphia krémsajt népszerűsége gyorsan nőtt az 1920-1930-as években, amikor sokoldalú összetevőként került forgalomba, amely édes és sós ételekhez egyaránt felhasználható. 1928-ban a márkát a Kraft Cheese Company vásárolta meg, amely elősegítette forgalmazásának kiterjesztését az Egyesült Államokban. Ma a Philadelphia krémsajtot több mint 80 országban értékesítik, így a világ egyik legelismertebb sajtmárkája.

Philadelphia1
Philadelphia1

A SAJT JEGYEI:

  • ÍZE: tejes
  • ILLATA: enyhén édes, friss 
  • SZÍNE: fehér 
  • ÁLLAGA: sima és krémes
  • FELHASZNÁLT TEJ: pasztőrözött tehéntej 
  • SZÁRMAZÁSI HELYE: Amerikai Egyesült Államok
  • VÁLTOZATAI: normál és ízesített
  • ÉRLELÉSE: frissen fogyasztható, nem igényel érlelést

MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?

Ételek:

A Philadelphia krémsajt jól párosul édes és sós ízekkel egyaránt. A sajttorták, sütemények, mártogatósok és szószok kedvelt összetevője. Bejglivel, pirítóssal, kekszekkel és friss gyümölccsel is remek párosítás.

Italok:

Nincs jellemző ital a sast mellé.

Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.