Kétségtelen, hogy a Philadelphia krémsajt egy ismert név, amelyért milliók rajonganak szerte a világon. Gazdag, krémes és kényeztető krémsajt, amely egy csipetnyi luxust adhat bármilyen étkezéshez vagy snackhez.
A SAJT EREDETE
A Philadelphia krémsajtot először egy William Lawrence nevű tejtermelő állította elő 1872-ben. Lawrence a New York állambeli Chesterben élt, és több mint egy évtizede készített sajtokat. A recept a véletlennek köszönhető, Lawrence ugyanis a francia Neufchâtel sajtot próbálta reprodukálni. Új sajtja viszont nagy siker volt, és arról a városról nevezte el, ahol szerinte a legjobban fogyott – Philadelphiáról. A Philadelphia krémsajt népszerűsége gyorsan nőtt az 1920-1930-as években, amikor sokoldalú összetevőként került forgalomba, amely édes és sós ételekhez egyaránt felhasználható. 1928-ban a márkát a Kraft Cheese Company vásárolta meg, amely elősegítette forgalmazásának kiterjesztését az Egyesült Államokban. Ma a Philadelphia krémsajtot több mint 80 országban értékesítik, így a világ egyik legelismertebb sajtmárkája.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
A Philadelphia krémsajt jól párosul édes és sós ízekkel egyaránt. A sajttorták, sütemények, mártogatósok és szószok kedvelt összetevője. Bejglivel, pirítóssal, kekszekkel és friss gyümölccsel is remek párosítás.
Italok:
Nincs jellemző ital a sast mellé.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.