Asiago
Hagyományosan juhtejből, de ma már nem pasztőrözött tehéntejből készítik.
Hagyományosan juhtejből, de ma már nem pasztőrözött tehéntejből készítik.
Az évszázadok során a Parmigiano-Reggiano nem változtatott gyártási módszerén.
Egyedülálló ízét a bivaly étrendje befolyásolja.
A Comté egy francia tehéntejes sajt, amelyet nem pasztőrözött tejből készítenek.
Nem meglepő módon ezt a sajtot gyakran használják mexikói ételekhez.
A Grana Padano sajt kemény, szemcsés állagú és diós, zamatos ízű.
Eredendően svájci, az Emme völgyéből származó keménysajt, innen kapta a nevét is.
Az eredeti Gruyére-hez csakis kiváló minőségű tejet használnak.
A Mahón egy spanyol sajt Minorcáról, a Földközi-tenger egyik Baleár-szigetéről.
Egy legenda szerint a Queso Oaxaca sajt egy fiatal lány figyelmetlenségének köszönhető.
Nevét a Stilton faluról kapta, amelyet a 11. század környékén Sticheltonnak hívtak.
A tilsit készülhet pasztőrözött vagy nyers tehéntejből is.
A cheddar Anglia egyik legkedveltebb sajtja.
Nem összekeverendő a Stichelton sajttal, amely valójában a Stilton nagyüzemi utódja.
A klasszikus goudát, jellegzetes édességével és karamelljegyeivel legalább 1184 óta gyártják.
A Provolone egy tehéntejből készült félkemény sajt Dél-Olaszországból.
A sajt elnevezése a Stinking Bishop egy körtefajtából ered.
A Monterey Jack igazi amerikai sajtként kiérdemli az őt megillető pozíciót.
A Maytag kis tételekben készül a helyi iowai tejtermelő gazdaságok holsteini szarvasmarha tejéből.
A sajt valódi titka a sajtkultúra, amely a Jarlsberg egyedi ízét és lyukas textúráját adja.
Ahogy a neve is sugallja, a sajtot édes paprikával ízesítik.
A Taleggio egy nagyon régóta létező, ősi eredetű olasz sajt.
Az egyik első igazán amerikai sajt egyikének tartják.
Ez az olasz sajt jól illik olyan gyümölcsökhöz, mint az alma, körte és füge.
A Fontina valódi íze annyira összetett, hogy nehéz leírni.
Eredetével kapcsolatban a múltban adódott egy kis konfliktus.
A Tomme de Savoie egy félpuha, préselt sajt, rugalmas, szilárd állaggal.
A Danbo ma a legnépszerűbb sajt Dániában.
A Paneer sajt a világ legkönnyebben elkészíthető sajtja.
A három hónapnál tovább érlelt Havarti sajtnak sósabb íze van, mogyorós beütéssel.
A végére értél
A végére értél