Fourme d’Ambert
A számtalan francia kéksajt közül a Fourme d’Ambert szó szerint kiemelkedik méretével és alakjával.
A számtalan francia kéksajt közül a Fourme d’Ambert szó szerint kiemelkedik méretével és alakjával.
A Scamorza véletlenül született Dél-Olaszországban a 19. század végén.
A Babybel sajtot könnyű és praktikus snackként is fogyaszthatjuk.
Sok Wensleydale sajtba gyümölcsdarabokat, például málnát, sárgabarackot vagy áfonyát tesznek.
Az edami egy világhírű holland sajt, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli.
Amíg a tej alvad, annattót adnak hozzá, amely magvakból nyert természetes színezőanyag.
Minas Gerais állam Serra da Canastra területéről származik, innen ered a név is.
Létezik egy városi legenda, miszerint ezt a sajtot betiltották a párizsi metróban.
A Cabrales sajt jelenleg a Guinness-rekordot tartja a valaha eladott legdrágább sajtok listáján.
Beaufort sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző receptekben is helyet kapjon.
A Reblochon kitűnően megállja a helyét egy sajttálon, sokféle kenyérrel párosítható.
Gyakran fogyasztják desszertsajtként mézzel vagy cukorral.
Fiatalon általában harapnivalóként fogyasztják, vagy szendvicsekben használják.
A Cantal egy érlelt francia sajt természetes héjjal, szilárd állaggal és finom, mégis összetett ízzel.
Először Wisconsinban készítették el , és a túró préselésére használt téglákról kapta a nevét.
Kizárólag olyan tehenek tejéből állítják elő, amelyek nyáron friss füvön, télen réti szénán legelnek.
A cottage cheese kiválóan felhasználható sajtlevesek, mártások, sajt- és túrótorták elkészítéséhez.
A Catupiry pontos receptje a mai napig titok.
A brunost, vagy barnasajt már régóta népszerű termék a norvég emberek körében.
Kelet-India, Nepál és Bhután egyik kedvenc csemegéje.
Helmut Pöschel nagy lelkesedéssel fogott neki az atkasajt készítésének.
Ezt a sajtot már a Don Quijote folytatása is említi, ezért legalább 400 évesre becsülik.
Az óvári sajtot 1903 körül a Mosonmegyei Tejszövetkezet részére Ujhelyi Imre kísérletezte ki.
A ColoRouge 7-8 hetes korban válik testessé, amikor is a krémes, vajas ízek teljesen összeolvadnak.
A parenyica szlovák származású, nem érlelt sajt.
A Medve kockasajtok gyártása több mint 80 éves múltra tekint vissza.
Hírnevét leginkább egy furcsa versenynek köszönheti.
A Red Windsort a Long Clawson Dairy készíti a Belvoir-völgyben.
A pálpusztai sajt híres jellegzetesen erős, pikáns, enyhén ammóniás bukéjáról.
A sajtot elsőként a Notre Dame de Port du Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették el.
A végére értél
A végére értél