Pont-l’Evêque
A Camemberthez hasonlít, de az íze sokkal markánsabb.
A Camemberthez hasonlít, de az íze sokkal markánsabb.
A Queso Blanco spanyolul „fehér sajtot” jelent, és a 18. századi Mexikóból származik.
Ennek a sajtnak a hagyománya a 13. századra vezethető vissza.
Nem tudni pontosan, mikor készítettek először Ricottát, de a római időkben már ismert volt.
Krémsajtot először Európában készítettek, nem Philadelphiában, ahogyan azt általában hiszik.
A régió tejesei a Mascarpone néven ismert friss sajttúró árusításáról váltak híressé.
A Butterkäse minden kereskedelmi változata pasztőrözött tehéntejből készül.
A Gorgonzola egy lágy, sárgásfehér, igazán ízletes sajt, melyet kékeszöld foltok tarkítanak.
A Munster sajt krémes állagú és ragacsos, vöröses-narancsos héjjal rendelkezik.
A Limburger sajt a történelmi Limburg Hercegségből származik.
Szilárdabb állagú és valamivel intenzívebb ízvilágú, mint a Brie.
Észak-Franciaországban, a mai Seine-et-Marne megye területén található Brie tájegységből származik.
A Yorkshire Blue egy hagyományos, vegetáriánus kéksajt, amely 100%-ban yorkshire-i tehéntejből készül.
A végére értél
A végére értél