A Catupiry egy védjegyzett brazil krémsajt, amely lágy, krémes állagának, enyhe ízének és sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a brazil konyha alapvető összetevőjévé vált. A pão de queijo töltelékétől a pizzák feltétjéig, a Catupiry számos étel ízvilágát feldobja. Gyártási folyamata, beleértve a pasztőrözést, az erjesztést és a lassú főzést, biztosítja egyedi ízét és kellemes állagát. Nevezhetnénk akár az olasz mascarpone brazil megfelelőjének is.


A SAJT EREDETE

A Catupiry egy krémsajt, amelyet Mario és Isaíra Silvestrini olasz bevándorlók fejlesztettek ki Minas Gerais államban, 1911-ben. A „requeijão” kategóriába tartozik, amely a ricottához hasonló, krémes sajt általános kifejezése. A Catupiry elnevezés a tupi-guarani őslakos nyelvből származik, és azt jelenti, hogy kiváló. Jelenleg négy gyárban készítenek Catupiry sajtot, kettő Bebedouro és Santa Fé do Sul településeken, a többi pedig Doverlândiában és Santa Vitóriában van. A céget jelenleg hat család irányítja, akik valamennyien a Silvestrini család örökösei.

Catupiry2
Catupiry3

A SAJT JEGYEI:

  • ÍZE: enyhe, krémes és tejes
  • ILLATA: friss, tejes
  • SZÍNE: fehértől a halványsárgáig terjedhet
  • ÁLLAGA: lágy. krémes és kenhető
  • FELHASZNÁLT TEJ: pasztőrözött tehéntej
  • SZÁRMAZÁSI HELYE: Minas Gerais állam, Brazília
  • VÁLTOZATAI: normál és light
  • ÉRLELÉSE: néhány nap

MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?

Ételek:

A Catupiry egy hihetetlenül sokoldalú sajt, amely számos brazil ételhez használható, édes és sós ízekhez egyaránt. Kenhetjük pirítósra, kekszekre, pizzára és szendvicsekre, a helyiek gyakran használják a coxinha, empadão vagy pães-de-queijo töltelékeként.

Italok:

A sajtot főként krémként és töltelékként használják, nem kísérik konkrét itallal.

Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.