A Catupiry egy védjegyzett brazil krémsajt, amely lágy, krémes állagának, enyhe ízének és sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a brazil konyha alapvető összetevőjévé vált. A pão de queijo töltelékétől a pizzák feltétjéig, a Catupiry számos étel ízvilágát feldobja. Gyártási folyamata, beleértve a pasztőrözést, az erjesztést és a lassú főzést, biztosítja egyedi ízét és kellemes állagát. Nevezhetnénk akár az olasz mascarpone brazil megfelelőjének is.
A SAJT EREDETE
A Catupiry egy krémsajt, amelyet Mario és Isaíra Silvestrini olasz bevándorlók fejlesztettek ki Minas Gerais államban, 1911-ben. A „requeijão” kategóriába tartozik, amely a ricottához hasonló, krémes sajt általános kifejezése. A Catupiry elnevezés a tupi-guarani őslakos nyelvből származik, és azt jelenti, hogy kiváló. Jelenleg négy gyárban készítenek Catupiry sajtot, kettő Bebedouro és Santa Fé do Sul településeken, a többi pedig Doverlândiában és Santa Vitóriában van. A céget jelenleg hat család irányítja, akik valamennyien a Silvestrini család örökösei.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
A Catupiry egy hihetetlenül sokoldalú sajt, amely számos brazil ételhez használható, édes és sós ízekhez egyaránt. Kenhetjük pirítósra, kekszekre, pizzára és szendvicsekre, a helyiek gyakran használják a coxinha, empadão vagy pães-de-queijo töltelékeként.
Italok:
A sajtot főként krémként és töltelékként használják, nem kísérik konkrét itallal.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.