A Bel Paese sajt tejes illatú, enyhe vajas ízzel, amely a Mozzarellához és a St. Paulinhoz hasonlítható. A sajt nehezen kenhető, de elég puha ahhoz, hogy könnyen szeletelni lehessen, és általában fóliába van csomagolva. Az eredeti Bel Paese Olaszország térképe és a sajt címkéjén Antonio Stoppani képe alapján azonosítható. Az amerikai változat címkéjén az Egyesült Államok térképe található. Miután a kultúrákat hozzáadták a pasztőrözött tehéntejhez, hogy megkezdődjön a túróképző és érlelési folyamat, a sajtot viszonylag magas hőmérsékletnek teszik ki, és ez biztosítja a sajt szilárdabb, rugalmasabb textúráját, a sajt magas nedvességtartalma ellenére. A Bel Paese sajtot ezután rövid ideig, körülbelül 6-8 hétig érlelik, miközben nagyon világos, természetes kérget képez a külsején. 


A SAJT EREDETE

A Bel Paese (olaszul „gyönyörű ország”) sajt Lombardia régiójából származik. Egidio Galbani készítette el először 1906-ban, aki olyan terméket akart előállítani, amely felveszi a versenyt a francia alpesi sajtokkal. A név Antonio Stoppani olasz geológus és őslénykutató „Il Bel Paese” 1873-ban megjelent könyvéből származik. Az eredeti Bel Paese sajtok csomagolásán Antonio Stoppani képe és Olaszország térképe látható, az amerikai változaton a térképet az Egyesült Államok térképére cserélték. 

Bel Paese3
Bel Paese2

A SAJT JEGYEI:

  • ÍZE: tejes aromájú, enyhe vajas ízzel
  • ILLATA: enyhén tejes
  • SZÍNE: halványsárga, héja műanyag
  • ÁLLAGA: félpuha
  • FELHASZNÁLT TEJ: pasztőrözött tehéntej
  • SZÁRMAZÁSI HELYE: Olaszország
  • VÁLTOZATAI: különböző méretekben készül
  • ÉRLELÉSE: rövid, 6-8 hét

MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?

Ételek:

Ez az olasz sajt jól illik olyan gyümölcsökhöz, mint az alma, körte és füge. Nagyon jól olvad, ezért gyakran használják rakott ételekben, forró Paniniben, focaccióban vagy pizzán.

Italok:

Fogyasztható gyümölcsös borokkal, például száraz vörös vagy fehér borokkal.

Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.