Széles körű kultúraválasztékunk lehetővé teszi, hogy felhasználásukkal továbbfejlesszék a fermentált tejtermékek minőségi és egészségügyi előnyeit. Termékeink segítenek optimalizálni a termelési folyamatokat, növelni a kihozatalt és javítani a minőséget. Ezen élvonalbeli funkcionális termékek nagyszerű ízű, következetes tejtermékek előállítását teszik lehetővé.

A friss fermentált tejtermékek (pl. kefir, joghurt, tejföl, túró stb.) gyártására szolgáló kultúráink segítenek Önnek optimalizálni a kívánt ízprofilt, elérni az optimális állományt, biztosítani a frissességet és csökkenteni a zsírtartalmat. Kultúráink lehetővé teszik továbbá, hogy csökkentsék vagy megszüntessék a különböző adalékanyagok, mint például tartósítószerek, stabilizátorok használatát.

Starterkultúráink között vannak ún. egytörzskultúrák és kevert kultúrák, csak termofil vagy csak mezofil törzseket tartalmazó, ill. mezofil és termofil törzseket egyaránt tartalmazó kultúrák. A törzsek lehetnek csak tejsavat termelők (homofermentatív), illetve aromákat is termelő (heterofermentatív) tejsavbaktériumok. A tejsavbaktériumokon kívül élesztőkultúrákkal is rendelkezünk a kefir gyártásához.

Rendkívül széles DVS® (Direct Vat Set) és EASY-SET® starterkultúra választékkal rendelkezünk a legkülönbözőbb sajttípusok gyártásához. A fő kultúrákon kívül elérhetők nagyon hasonló tulajdonságú, más fágcsoportba tartozó, fágalternatíva tartalékkultúrák a biztonságos termékgyártás érdekében.

savanyító kultúrák mellett gazdag kínálattal szolgálunk érlelő kultúrákból (SWING® penész, élesztő, brevibaktérium-kultúrák, DVS® érlelő kultúrák stb.).

Legújabb fejlesztésként rendelkezésre állnak speciális bioprotektív kultúrák is, amelyek természetes alternatívái lehetnek a tartósítószereknek. A FreshQ® termékcsalád speciális tejsavbaktériumai penész- és élesztőgátló anyagcseretermékeket termelnek. Nizint termelő védőkultúránk a Gram-pozitív baktériumok (koliformok, clostridiumok, bacillusok stb.) ellen védi a sajtokat.

FORGALMAZÁS, TÁROLÁS:

A kultúrákat fagyasztott, ill. fagyasztva szárított kivitelben forgalmazzuk. A fagyasztott kultúrákat a nagy kiszerelésük és speciális szállítási-tárolási előírásaik miatt elsősorban nagyüzemi felhasználásra szánjuk. Minőségüket -45 °C-on tárolva általában 1 évig őrzik meg. A fagyasztva szárított kultúrák rendelkezésre állnak kis kiszerelésben is, ami alkalmassá teszi őket a kisfogyasztók számára is. -18 °C-on tárolva minőségüket 2 évig megőrzik, de normál hűtőben, 5 °C-on tárolva is általában 6 hétig eltarthatók.


A TERMÉKKEL KAPCSOLATBAN AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN ÉRDEKLŐDHET:

Telefonon: +36 96 215 711
E-mailben: rendeles@mtki.hu