A Clochette egyike azon sajtoknak, amelyek formájuknak köszönhetően könnyen felismerhetők. Kicsi, harang alakjával és a ráncos, penészes kérgével azonnal kitűnik a legtöbb sajt közül. Körülbelül 150-260 g súlyú, 8–9 cm átmérőjű és 9 cm magas.
A SAJT EREDETE
A Clochette egy francia sajt, amely Nouvelle-Aquitaine régióból származik. A sajt neve kis harangot jelent, utalva a kúpos formájára. Ez a francia Chevrechard találmánya, amely egy kecskesajtokra szakosodott cég a régióban. A tejbe egy speciális élesztőt, Geotrichum Candidum érlelő kultúrát kevernek, és ahogy az élesztő elkezd dolgozni, a kecskesajt tésztaszerű kérget kap.
A SAJT JEGYEI:
MIVEL ÉRDEMES FOGYASZTANI?
Ételek:
A sajtot a legjobb szobahőmérsékleten fogyasztani, olívabogyóval és dióval tálalni. Különösen ízletes citromlekvárral és pirítóssal tálalva, de megéri kipróbálni füge- vagy körtelekvárral is, az édes és sós kombinációért.
Italok:
Párosítsa egy pohár burgundi borral vagy egy olyan száraz fehérborral, mint például a sancerre.
Ehhez a sajthoz nem tudunk pontos receptúrát adni és nem is árusítjuk! Sajtkészítéséhez szükséges eszközökért nézzen körül webshopunkban.