Milyen a textúrája?
A Caravane sajtnak lágy, kissé ragacsos állaga és fehér színű, virágos héja van. Íze krémes, enyhén sós, finoman édes.
Honnan származik?
A Caravane napjaink első tevesajtja, amelyet a kilencvenes évek elején állított elő Nancy Abeiderrhamane. 1989-ben, Mauritániában alapított cége, a Tiviski 1992-ben a FAO segítségével kísérletezte ki, hogyan lehet tevetejből sajtot előállítani. A camemberthez való hasonlósága miatt a Caravane sajt a „Camelbert” becenevet kapta.
Hogyan készül?
A Caravane sajtot nagyon nehéz előállítani, és nem is áll rendelkezésre sok információ az elkészítési módjáról. A brie sajthoz hasonlóan „bloomy-rind” technikával készül. Első lépésként a tejet felmelegítik, majd egy speciális oltóenzim segítségével megalvasztják. Ezután feldarabolják és 24 órán keresztül hagyják, hogy a savó lecsepegjen. Csak néhány hétig érlelik, és ezalatt a rövid idő alatt havas „virágzó” kéreg alakul ki rajtuk.
Mivel érdemes fogyasztani?
A Caravane sajtot süteményekhez, mártogatósokhoz, előételekhez, sós húsokhoz és különféle zöldséges ételekhez is használják. Krémes íze izgalmas párosítást teremt egy pohár vörösborral.