Laktáz enzimek: Ha-Lactase™, tökéletes megoldás a laktózmentes tejtermékek gyártásához. Nagy tisztaságú, standardizált, folyékony, semleges β-galaktozidáz (laktáz), amelyet a Kluyveromyces lactis élesztővel állítanak elő. Az enzim a tejcukrot (laktózt) glükózra és galaktózra hidrolizálja. Különböző koncentrációkban (NLU) és kiszerelésekben érhető el, akár steril változatban is.

NOLA™ Fit 5500, egy új, nagy tisztaságú, standardizált, széles spektrumú, folyékony, ún. bifidolaktáz enzim, amelyet a Bacillus licheniformis kiválasztott törzsével állítanak elő. Az enzim a tejcukrot (laktózt) glükózra és galaktózra hidrolizálja. Ez az enzim egy prémium laktáz, amely elsősorban a fermentált tejtermékek és sajtok gyártásához alkalmas, mivel alacsony pH-értéken is (4,0 pH-ig) megőrzi aktivitását. Különböző kiszerelésekben érhető el, akár steril változatban is. Alkalmas pl. egészséges, csökkentett hozzáadottcukor-tartalmú, fermentált tejtermékek előállítására, mivel a képződött glükóz és galaktóz édesítő hatása magasabb, mint a tejcukoré.

Lipáz enzim: a lipáz enzimet a sajtgyártásnál alkalmazzák, az intenzív, csípős, pikáns ízprofil kialakítása érdekében. Az íz a tejzsír trigliceridjeinek szabad zsírsavakká történő lebontása miatt fog erősödni. A SpiceIT® termékcsalád állati eredetű lipáz enzimeket (borjú, kecskegida, bárány) és mikrobiológiai lipáz enzimet foglal magában.

YieldMAX® enzim: speciális foszfolipáz enzim, amelynek célja a sajtkihozatal növelése, elsősorban a gyúrt sajtoknál, érlelt sajtoknál. A kihozatalnövekedést a zsír- és vízvisszatartás okozza. A sajttej zsírtartalmától és egyéb tényezőktől függően átlagosan 2%-os kihozatalnövekedés érhető el.

Lizozim enzim: Afilact®, természetes és költséghatékony megoldás a sajtok vajsavas puffadásának megakadályozására. A lizozim enzim gátolja egyes Gram-pozitív baktériumok, köztük a Clostridiumok növekedését, jól használható a KNO3 alternatívájaként is. A lizozim használata több mint 30 országban, köztük az EU tagállamaiban is engedélyezett tartósítószerként (E1105), korlátozásokkal, meghatározott sajttípusokhoz. Elérhető folyékony és granulátum formában.


A TERMÉKKEL KAPCSOLATBAN AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN ÉRDEKLŐDHET:

Telefonon: +36 96 215 711
E-mailben: rendeles@mtki.hu