• Honnan kapja a sajt a színét?

    Az élelmiszeriparban a színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó termékek közül gyakran nyúlunk azokhoz, amelyeknek erőteljesebb a színük.

  • A joghurt, mint az egészséges életmód része

    Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek, mint a fehérjék és tápanyagok fontos forrásai felé, és fogyasztják a tejtermékeket mindennapos szokásként naponta több alkalommal.

  • Gyakori kérdések a joghurtról

    A Codex Alimentarius szerint a joghurt olyan savanyított tejtermék, mely Streptococcus thermophilus és Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus szinbiotikus baktériumtörzsek által fermentált tej  felhasználásával készül.

  • Fermentált élelmiszerek és probiotikus baktériumok

    A fermentált élelmiszerek és italok évezredek óta léteznek, de az egészséges életmódot és természetes termékeket kereső fogyasztók megújult érdeklődésének örvendenek.

  • A megfelelő sajt a megfelelő ütemben

    A sajt érése felgyorsítható, hogy gyorsabban piacra kerülhessen, vagy lelassítható, hogy tovább álljon a polcon. Ez természetes módon történik, de ehhez tudomány kell.

  • Zöld tea a fenntarthatóság jegyében

    A zöld tea világszerte népszerű összetevője az étrend-kiegészítőknek, meleg és hideg italoknak és a testápolási termékeknek.

  • MATCHA – a japán teaszertartás teája

    A „legzöldebb zöld tea” az egyetlen tea, amelyet vízzel elkeverve teljes egészében megiszunk. Élénkzöld színét a magas klorofilltartalomnak köszönheti.

  • Immunrendszerünk erősítésének egyik fontos eszköze a D-vitamin

    Az egészséges csontozat és fogak fenntartásában, de az immunrendszer megfelelő működését is segíti. Szükség van rá a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, valamint hasznosulásához is, így a vér normál kalciumszintjének fenntartásához is hozzájárul.

A végére értél

A végére értél