Aflatoxinok a tejben
A globális felmelegedés kihat a mezőgazdaságra, így az élelmiszer- és takarmány biztonságra is.
A globális felmelegedés kihat a mezőgazdaságra, így az élelmiszer- és takarmány biztonságra is.
Az ember történelmében több évezredes hagyománya van a sajtkészítésnek, melynek kulcsfontosságú segédanyaga az édes alvasztáshoz szükséges oltóenzim.
Napjainkban mind a tejtermelők, mind pedig a fogyasztók részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az úgynevezett A2-tejek iránt.
A MTKI és a Természettudományi Kutatóközpont 2022. június 17-én SAFEMILK „Innovative technology in milk safety” címmel közös projekt rendezvényt szervezett.
A tejelő szarvasmarhák Prototheca algafajokkal történő fertőződése világszerte növekvő tendenciát mutat.
A mikrobiom a baktériumok és más mikrobák ökoszisztémája, amelyek rajtunk és bennünk élnek, és segítenek támogatni és fenntartani egészségünket.
A szerzők dolgozatukban rövid szakirodalmi áttekintést adnak a tejben megtalálható biológiailag aktív peptidekről és az egészség megőrzésében, az egyes betegségek megelőzésében játszott esetleges szerepükről.
A végére értél
A végére értél