Az MTKI részvétellel tevetej feldolgozás projekt indul Csádban
Az MTKI a tevetejjel kapcsolatos kutatásait 2012-ben kezdte meg egy dubai, tevetej alapú termékek előállítására szakosodott céggel együttműködésben.
Az MTKI a tevetejjel kapcsolatos kutatásait 2012-ben kezdte meg egy dubai, tevetej alapú termékek előállítására szakosodott céggel együttműködésben.
Az MTKI széles portfóliójának egyik legjelentősebb szegmensét a tudományos és gyakorlatorientált kutatás-fejlesztés és innováció jelenti.
A 32. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága sikeres innovációnak minősítette a MATE égisze alá tartozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. fejlesztését.
Az MTKI Kft. membránszeparációs területen végzett kutatásai évtizedekre nyúlnak vissza.
Az ember történelmében több évezredes hagyománya van a sajtkészítésnek, melynek kulcsfontosságú segédanyaga az édes alvasztáshoz szükséges oltóenzim.
A tejtermelésen belül az ÜHG-k kibocsátása számos tevékenységből eredhet, amelyek „a bölcsőtől a sírig” terjednek (azaz a takarmányozástól a hulladékkezelésig).
Napjainkban mind a tejtermelők, mind pedig a fogyasztók részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az úgynevezett A2-tejek iránt.
A MTKI és a Természettudományi Kutatóközpont 2022. június 17-én SAFEMILK „Innovative technology in milk safety” címmel közös projekt rendezvényt szervezett.
A fermentált élelmiszerek és italok évezredek óta léteznek, de az egészséges életmódot és természetes termékeket kereső fogyasztók megújult érdeklődésének örvendenek.
A tejelő szarvasmarhák Prototheca algafajokkal történő fertőződése világszerte növekvő tendenciát mutat.
A mikrobiom a baktériumok és más mikrobák ökoszisztémája, amelyek rajtunk és bennünk élnek, és segítenek támogatni és fenntartani egészségünket.
A szerzők dolgozatukban rövid szakirodalmi áttekintést adnak a tejben megtalálható biológiailag aktív peptidekről és az egészség megőrzésében, az egyes betegségek megelőzésében játszott esetleges szerepükről.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2021. szeptember 21–22-én a „Tejipari szakmai gyakorlati napok” keretében ismét megtartotta „Oltós alvasztású termékek” elnevezésű programját kezdő szinten.
A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. (MTKI Kft.) élen jár a membránszeparáció (mikroszűrés, ultraszűrés, nanoszűrés, reverz ozmózis) tejipari alkalmazására végzett eljárások kifejlesztésében.
A végére értél
A végére értél