A tejtermelés szerepe a klímaváltozásban

A tejtermelés szerepe a klímaváltozásban

A tejtermelésen belül az ÜHG-k kibocsátása számos tevékenységből eredhet, amelyek „a bölcsőtől a sírig” terjednek (azaz a takarmányozástól a hulladékkezelésig).

Fermentált élelmiszerek és probiotikus baktériumok

Fermentált élelmiszerek és probiotikus baktériumok

A fermentált élelmiszerek és italok évezredek óta léteznek, de az egészséges életmódot és természetes termékeket kereső fogyasztók megújult érdeklődésének örvendenek.

A jó baktériumok fontos szerepe mikrobiomunkban

A jó baktériumok fontos szerepe mikrobiomunkban

A mikrobiom a baktériumok és más mikrobák ökoszisztémája, amelyek rajtunk és bennünk élnek, és segítenek támogatni és fenntartani egészségünket.

Biológiailag aktív peptidek a tejben

Biológiailag aktív peptidek a tejben

A szerzők dolgozatukban rövid szakirodalmi áttekintést adnak a tejben megtalálható biológiailag aktív peptidekről és az egészség megőrzésében, az egyes betegségek megelőzésében játszott esetleges szerepükről.

A végére értél

A végére értél