Membránszeparáció a tejiparban
Reverz ozmózis és nanoszűrés alkalmazása a tejiparban 3. rész A reverz ozmózis (RO) és a nanoszűrés (NF) rendszerek megjelenésükben és jellemzőikben is hasonlóak….
			Reverz ozmózis és nanoszűrés alkalmazása a tejiparban 3. rész A reverz ozmózis (RO) és a nanoszűrés (NF) rendszerek megjelenésükben és jellemzőikben is hasonlóak….
			Membránszeparáció a tejiparban 2. rész A tejiparban jellemzően 4 különböző membránszűrési eljárást alkalmaznak: mikroszűrést (MF), ultraszűrést (UF), nanoszűrést (NF) és reverz ozmózist (RO)….
			Mosogató/takarító munkatársat keresünk budapesti laborunkba, ahol barátságos környezetés hosszú távú munkalehetőség várja új kollégánkat. Ha szeretne egy nyugodt, családias környezetbendolgozni, jelentkezzen hozzánk! Feladatok:…
			Áttekintés a membránszeparációs eljárásokról 1. rész A membrántechnológiákat évtizedek óta széles körben alkalmazzák az élelmiszer-feldolgozásban a különböző folyadékáramok és oldott anyagok tisztítására, csírátlanítására,…
			Bor, pezsgő és sajt harmóniája, szakmaiság és hagyomány: díjazott sajtmustra, látványkonyha és edukációs programok az Óvári Sajt, Bor és Pezsgő Fesztiválon.
			I. Óvári Sajt, Bor és Pezsgő Fesztivál Mosonmagyaróváron 2025. szept. 12–13. Sajtkóstolók, borok, pezsgők, koncertek és gasztronómiai élmények.
			Érlelt félkemény és kemény sajtok vajsavas puffadása – előzze meg a nyerstej vizsgálatával!
Clostridium vizsgálatok az MTKI Nyerstejminősítő Laboratóriumában
			Lengyel, cseh, szlovák és magyar tejkutató intézetek összefogásával létrejött a „MILKCHECK” hálózat, egy makrorégiós együttműködési hálózat.
			Az Ujhelyi Imre díj, idén egy kivételes sajtmesterhez, Takaró Lajoshoz került.
			Óriási lehetőségként éltük meg, hogy a “Mesterember leszek” című műsor forgatása nálunk zajlott!
			Az MTKI Kft. rendszeresen segíti partnereit az üzemi-laboratóriumi módszerek helyes alkalmazásában.
			Győr-Moson-Sopron vármegye gazdaságát reprezentálja a Presztízs díj, az idei Innovációs Díjat az MTKI Kft. érdemelte ki.
			Az MTKI Kft. nagysikerű partnertalálkozó keretében köszönte meg együttműködő és üzleti partnereinek a közös munkát.
			A látogatással egyben együttműködési megállapodást írt alá az MTKI és a Csádi Élelmiszerminőség-ellenőrzési Központ Mosonmagyaróváron.
			Az MTKI a tevetejjel kapcsolatos kutatásait 2012-ben kezdte meg egy dubai, tevetej alapú termékek előállítására szakosodott céggel együttműködésben.
			Az MTKI széles portfóliójának egyik legjelentősebb szegmensét a tudományos és gyakorlatorientált kutatás-fejlesztés és innováció jelenti.
			A 32. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága sikeres innovációnak minősítette a MATE égisze alá tartozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. fejlesztését.
			A technológiai lehetőségek széles tárháza csak az egyik oldala az éremnek.
			Az esemény Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása.
			Az MTKI Törökországban, a 2024. január 30-február 4. között megrendezett nemzetközi Agroexpo kiállításon tejipari technológiákkal, az Intézet kutatás-fejlesztési eredményeivel jelent meg.
			A globális felmelegedés kihat a mezőgazdaságra, így az élelmiszer- és takarmány biztonságra is.
			Az MTKI Kft. membránszeparációs területen végzett kutatásai évtizedekre nyúlnak vissza.
			2024. január 30 – február 3. között kerül megrendezésre Izmirben a 19. Agroexpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Vásár.
			Közel 30 év után újra Mikulás ünnepséget rendezett a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.
			Az élelmiszeriparban a színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó termékek közül gyakran nyúlunk azokhoz, amelyeknek erőteljesebb a színük.
			Az ember történelmében több évezredes hagyománya van a sajtkészítésnek, melynek kulcsfontosságú segédanyaga az édes alvasztáshoz szükséges oltóenzim.
			A tejtermelésen belül az ÜHG-k kibocsátása számos tevékenységből eredhet, amelyek „a bölcsőtől a sírig” terjednek (azaz a takarmányozástól a hulladékkezelésig).
			Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek, mint a fehérjék és tápanyagok fontos forrásai felé, és fogyasztják a tejtermékeket mindennapos szokásként naponta több alkalommal.
			Napjainkban mind a tejtermelők, mind pedig a fogyasztók részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az úgynevezett A2-tejek iránt.
			A Codex Alimentarius szerint a joghurt olyan savanyított tejtermék, mely Streptococcus thermophilus és Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus szinbiotikus baktériumtörzsek által fermentált tej felhasználásával készül.
A végére értél
A végére értél