• Membránszeparáció a tejiparban

    Reverz ozmózis és nanoszűrés alkalmazása a tejiparban 3. rész A reverz ozmózis (RO) és a nanoszűrés (NF) rendszerek megjelenésükben és jellemzőikben is hasonlóak….

  • Mikroszűrés és ultraszűrés alkalmazása a tejiparban

    Membránszeparáció a tejiparban 2. rész A tejiparban jellemzően 4 különböző membránszűrési eljárást alkalmaznak: mikroszűrést (MF), ultraszűrést (UF), nanoszűrést (NF) és reverz ozmózist (RO)….

  • Mosogató/takarító munkatársat keresünk 

    Mosogató/takarító munkatársat keresünk budapesti laborunkba, ahol barátságos környezetés hosszú távú munkalehetőség várja új kollégánkat. Ha szeretne egy nyugodt, családias környezetbendolgozni, jelentkezzen hozzánk! Feladatok:…

  • Membránszeparáció a tejiparban

    Áttekintés a membránszeparációs eljárásokról 1. rész A membrántechnológiákat évtizedek óta széles körben alkalmazzák az élelmiszer-feldolgozásban a különböző folyadékáramok és oldott anyagok tisztítására, csírátlanítására,…

  • Lezajlott az Óvári Sajt, Bor és Pezsgő Fesztivál

    Bor, pezsgő és sajt harmóniája, szakmaiság és hagyomány: díjazott sajtmustra, látványkonyha és edukációs programok az Óvári Sajt, Bor és Pezsgő Fesztiválon.

  • 1. Óvári Sajt, Bor és Pezsgő Fesztivál

    I. Óvári Sajt, Bor és Pezsgő Fesztivál Mosonmagyaróváron 2025. szept. 12–13. Sajtkóstolók, borok, pezsgők, koncertek és gasztronómiai élmények.

  • Clostridium vizsgálatok az MTKI Kft-nél

    Érlelt félkemény és kemény sajtok vajsavas puffadása – előzze meg a nyerstej vizsgálatával!
    Clostridium vizsgálatok az MTKI Nyerstejminősítő Laboratóriumában

  • Delegáció érkezett Csádból 

    A látogatással egyben együttműködési megállapodást írt alá az MTKI és a Csádi Élelmiszerminőség-ellenőrzési Központ Mosonmagyaróváron.

  • MTA kiváló kutatóhely

    Az MTKI széles portfóliójának egyik legjelentősebb szegmensét a tudományos és gyakorlatorientált kutatás-fejlesztés és innováció jelenti.

  • Az MTKI Kft. sikeres innovációja 

    A 32. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága sikeres innovációnak minősítette a MATE égisze alá tartozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. fejlesztését.

  • Agroexpo kiállítás a törökországi Izmirben

    Az MTKI Törökországban, a 2024. január 30-február 4. között megrendezett nemzetközi Agroexpo kiállításon tejipari technológiákkal, az Intézet kutatás-fejlesztési eredményeivel jelent meg.

  • Aflatoxinok a tejben

    A globális felmelegedés kihat a mezőgazdaságra, így az élelmiszer- és takarmány biztonságra is.

  • Agroexpo 2024

    2024. január 30 – február 3. között kerül megrendezésre Izmirben a 19. Agroexpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Vásár.

  • Mikulás ünnepség

    Közel 30 év után újra Mikulás ünnepséget rendezett a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.

  • Honnan kapja a sajt a színét?

    Az élelmiszeriparban a színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó termékek közül gyakran nyúlunk azokhoz, amelyeknek erőteljesebb a színük.

  • A tejtermelés szerepe a klímaváltozásban

    A tejtermelésen belül az ÜHG-k kibocsátása számos tevékenységből eredhet, amelyek „a bölcsőtől a sírig” terjednek (azaz a takarmányozástól a hulladékkezelésig).

  • A joghurt, mint az egészséges életmód része

    Egyre több egészségtudatos fogyasztó fordul a tejtermékek, mint a fehérjék és tápanyagok fontos forrásai felé, és fogyasztják a tejtermékeket mindennapos szokásként naponta több alkalommal.

  • Gyakori kérdések a joghurtról

    A Codex Alimentarius szerint a joghurt olyan savanyított tejtermék, mely Streptococcus thermophilus és Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus szinbiotikus baktériumtörzsek által fermentált tej  felhasználásával készül.

A végére értél

A végére értél